Everbridge vil kjøpe opp norske Unified Messaging Systems

Styret i det teknologiselskapet UMS vil anbefale aksjonærene sine å takke ja til oppkjøpstilbudet fra amerikanske Everbridge.


<p><b>AV BØRS IGJEN:</b> Styreleder Reidar Fougner fikk tradisjonen tro ringe med børsbjellen når Unified Messaging Systems (UMS) ble notert  på markedsplassen Oslo Axess i januar i fjor.</p>

AV BØRS IGJEN: Styreleder Reidar Fougner fikk tradisjonen tro ringe med børsbjellen når Unified Messaging Systems (UMS) ble notert  på markedsplassen Oslo Axess i januar i fjor.

Det er ikke gått mer enn et drøyt år siden det norske teknologiselskapet Unified Messaging Systems (UMS) ble børsnotert på Oslo Axess 6. januar 2017. Nå kommer et amerikansk selskap inn og vil kjøpe hele selskapet.

Everbridge vil nemlig 1,37 kroner per aksje for UMS, noe som verdsetter selskapet til 268 millioner kroner, ifølge en børsmelding fra UMS.

– Tilbudsprisen innebærer en premium på 44,8 prosent på Unified Messaging Systems' sluttkurs 12. februar 2018, og en premium på 48,1 prosent og 46,2 prosent på henholdsvis 90 og 180 dagers volumvektet gjennomsnittskurs per 12. februar 2018, som var siste handelsdag før offentliggjøring av tilbudet, skriver UMS.

UMS ble børsnotert til 1,25 kroner i januar 2017, og aksjonærene som har vært siden noteringen kan dermed ende med en avkastning på 9,6 prosent på ett drøyt år.  Det er godt under avkastningen på 14,7 prosent som Oslo Børs har levert fra UMS gikk i handelen og frem til i dag.

I meldingen kommer det også frem at styret i selskapet anbefaler aksjonærene å takke ja til tilbudet, og at aksjonærer som kontrollerer til sammen 67,3 prosent av aksjene i selskapet allerede har gitt en forhåndsaksept til tilbudet.

Dette inkluderer blant annet aksjonær og styreleder Ragnar Fougner og investor Eigil Stray Spetalen.

Da Oslo Børs åpnet handelen onsdag skjøt UMS-aksjen opp nesten 45 prosent og handles til 1,36 kroner, altså marginalt under tilbudsprisen.

Sender varslings-sms

UMS spesialiserer seg på beredskaps- og varslingsløsninger for mobiltelefoner og selskapet har i dag en rekke langsiktige kontrakter med offentlige myndigheter og andre aktører som gjør det mulig å sende ut varslingsmeldinger til hele eller deler av befolkningen i krisesituasjoner eller ved andre behov.

Selskapet har virksomhet i både Europa og andre land internasjonalt, inkludert Singapore.

I forbindelse med at Everbridge nå vil kjøpe opp selskapet har UMS sendt over foreløpige regnskapstall for 2017, og de offentliggjør nå disse tallene i en egen børsmelding.

Tallene er ikke gjennomgått av revisor, og viser at omsetningen økte fra 22,6 til 30,1 millioner kroner i fjerde kvartal, mot året før. 3,6 millioner av omsetningen i kvartalet i 2016 ble nedjustert grunnet terminering av kontrakten med Rigspolitiet i Danmark.

Brutto driftsresultat (EBITDA) bedret seg fra -6,7 til +6,3 millioner kroner, mens resultat før skatt bedret seg fra et underskudd på -13,4 til -360.869 kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå