USA vil investere for 87 milliarder i Afrika

Amerikansk næringsliv vil investere for 14 milliarder dollar i Afrika, opplyser en kilde i Det hvite hus. President Barack Obama vil selv kunngjøre avtalene senere tirsdag.

<p><b>TOPPMØTE:</b> USAs president Barack Obama er vertskap for et tre dager langt amerikansk-afrikansk toppmøte i Washington.</p>

TOPPMØTE: USAs president Barack Obama er vertskap for et tre dager langt amerikansk-afrikansk toppmøte i Washington.

De store investeringene er et foreløpig høydepunkt under det tre dager lange amerikansk-afrikanske toppmøtet som pågår i Washington, der 50 land er representert for å få fart på handelssamarbeidet mellom USA og Afrika.

Investeringene vil bli nærmere omtalt av president Obama under en næringslivskonferanse som er en del av toppmøtet. Over 90 av de største amerikanske selskapene deltar på konferansen, som gir mulighet for amerikanske og afrikanske ledere til å bli nærmere kjent.

De 14 milliarder dollar – drøye 87 milliarder kroner – skal brukes innenfor områder som bygg og anlegg, ren energi, bankvesen og informasjonsteknologi over hele kontinentet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå