«Shutdown»-avtale bidro til solid Wall Street-opptur

Optimisme hos investorer rundt budsjettdramaet i USA og handelskrigen mellom USA og Kina bidro til å løfte de amerikanske børsene tirsdag.


<p><b>ENIGHET:</b> Demokratene Chuck Shumer og Patrick Leahy (t.v.) tar hverandre i hånden etter at representantene i Kongressen ble enige om en grenseavtale som hindrer ny nedstenging.</p>

ENIGHET: Demokratene Chuck Shumer og Patrick Leahy (t.v.) tar hverandre i hånden etter at representantene i Kongressen ble enige om en grenseavtale som hindrer ny nedstenging.

Wall Street fikk en solid start og fortsatte i positivt terreng frem mot stengetid tirsdag. Slik endte det for de tre nøkkelindeksene:

  • Dow Jones opp 1,49 prosent
  • Nasdaq Composite opp 1,46 prosent
  • S&P 500 opp 1,29 prosent

Én av de viktigste driverne for oppgangen er at amerikanske politikere sent mandag meldte at de har blitt enige om prinsippene i en avtale som finansierer grensesikkerhetstiltak.

President Donald Trump har selv sagt at han ikke tror det blir en ny «shutdown», men la til at han ikke er begeistret for avtalen.

– Jeg kan ikke si jeg er fornøyd, sa Trump i møte med journalister i Det hvite hus.

Les også: (+) – Norge kan bli ledende i det nordiske cannabismarkedet

Åpnet for utvidet våpenhvile

I tillegg har det kommet positive signaler om samtalene mellom Kina og USA, etter at nye samtaler ble startet mandag. I løpet av handelsdagen har Trump sagt at han er åpen for å forlenge fristen for å komme til enighet, dersom de er nær en avtale.

Samtalene starter på et lavere nivå, men forventningene løfter seg utover i uken når USAs finansminister Steven Mnuchin reiser til Kina for å delta i forhandlingene. 

– Hvis vi er i nærheten av en reel avtale, og det kommer til å bli gjort, kunne jeg se meg selv la det gli en liten stund. Men generelt sett er jeg ikke tilbøyelig, sa Trump og påpekte at han er «stort team» i Kina som forsøker å få til en løsning. 

Våpenhvilen mellom de to stormaktene utløper i utgangspunktet 1. mars i år. Dersom en avtale ikke er inngått da vil USA samme dag øke tollene på kinesiske importvarer.

Oppgangen på Wall Street følger en bred opptur på de europeiske børsene tirsdag. Også i Asia har pilene pekt oppover.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå