Ving-eier faller 75 prosent på London-børsen

Investorene flykter ut av reiseselskapet.

KOLLAPSER: Eieren av norske Ving kollapser på børsen i London.
KOLLAPSER: Eieren av norske Ving kollapser på børsen i London.

Reiseoperatøren Thomas Cook, som eier norske Ving, er i ferd med å gå tom for penger.

Dette sender aksjen til bunns i London. Like etter klokken 10 er aksjen ned hele 75 prosent.

Selskapet, som er Europas nest største reiseoperatør, opplyste tirsdag morgen at de er i samtaler med sine långivere om finansieringen. Det skjer én måned etter at selskapet, som her i Norge eier Ving , fikk innvilget lettelser i sine lånekostnader.

Største fall noensinne.

Reiseoperatøren varslet i en rapport i dag at de vil utsette sitt helårsresultat inntil samtalene med bankforbindelsene er sluttført. Samtidig legges det til at driftsresultatet vil være på linje med tidligere guiding.

«Vi er nå i sesongmessig lavsesong, også når det gjelder kontantstrøm», skriver selskapet, og legger til at resultatet påvirkes av politisk uro i Nord-Afrika og svak forbrukeretterspørsel i Storbritannia.

Forrige helg skrev avisen Sunday Times at Thomas Cook ventes å stenge 200 av sine reisekontorer i Storbritannia, og å redusere flyflåten med seks fly.

Dagens aksjefall er det største noensinne.

Eier Ving

Thomas Cook Northern Europe består av Nordens største reisearrangører i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Dette inkluderer Nordens største charterflyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og Nordens ledende hotellkonsept for barnefamilier og konferanser, Sunwing Resorts.

Norges største reisearrangør, Ving, eies av Thomas Cook Group. Ving Norge AS har 78 ansatte og omtrent 400.000 reisende årlig.

Les også:

På forsiden nå