Sjekk Apple-aksjens elleville kursoppgang i år

Onsdag kveld lanserte Apple tre nye iPhoner og en ny Apple Watch, men nyhetene ga ingen store utslag i aksjekursen.


<p><b>KOM MED NYHETER:</b> Apple-sjef Tim Cook redegjorde for de nye iPhonene på Steve Jobs Theater i Cupertino, California, onsdag kveld norsk tid.</p>

KOM MED NYHETER: Apple-sjef Tim Cook redegjorde for de nye iPhonene på Steve Jobs Theater i Cupertino, California, onsdag kveld norsk tid.

Apple har vist frem sin største telefon noensinne på det årlige lanseringsshowet onsdag kveld.

iPhone Xs Max er som ryktene skulle ha det til. Skjermen er 6,5 tommer stor.

I løpet av lanseringen slapp de ikke mindre enn tre iPhone-telefoner, samt sin fjerde modell av Apple Watch, som blant annet har utvidet helseovervåkning av brukeren som ny funksjon.

Telefonene har de kalt henholdsvis iPhone XS, iPhone XS Plus/Max og iPhone XC/XR, hvor bedre batteritid, «verdens mest avanserte LCD-skjerm» og støtte for to simkort er blant attributtene selskaper kan skryte av, ifølge Tek.no.

Ingen av nylanseringene så ut til å imponere markedet. På Wall Street stengte aksjen ned 1,24 prosent, uten de store utslagene under den nesten to timer lange presentasjonen.  Aksjen var ned nær én prosent før lanseringen startet.

Årsaken til den lunkne mottagelsen kan ha vært at nesten samtlige rykter ble bekreftet under lanseringen, tror sjef for aksjehandel Michael James ved Wedbush Securitites:

– Det var lansering, og den typiske reaksjonen blant traderne var at det ikke var mye som ikke allerede var kjent gjennom rykter, eller forventet fra arrangementet, så noe av gårsdagens oppgang ble returnert i dag, sier James til Reuters.

Apple-aksjen er likevel kraftig opp så langt i år – hele 30 prosent, ifølge Marketwatch. Dow Jones-indeksen er til sammenligning opp 5,1 prosent hittil i år.

 <p><b>ELLEVILL KURSOPPGANG:</b> Apple har steget 30 prosent på New York-børsen hittil i år.</p>

ELLEVILL KURSOPPGANG: Apple har steget 30 prosent på New York-børsen hittil i år.

Priser fra 749 til 1.099 dollar

Det var i forkant av lanseringen altså ventet at Apple ville presentere tre nye iPhoner.

Dette er de norske startprisene på telefonene, ifølge Apple:

XR: 8.690 kroner

XS: 11.490 kroner

XS Max: 12.690 kroner

Startprisen (i dollar) på den billigste modellen var helt i tråd med analytikernes forventninger, skriver Bloomberg. At Apple nå lanserer tre telefoner med ulik pris på en gang, viser dessuten hvordan selskapet endrer strategi, mot å justere opp gjennomsnittsprisen sakte, men sikkert.

– Vi ønsker å nå så mange kunder som mulig med denne fantastiske teknologien, sa markedssjef Phil Schiller i Apple under lanseringen onsdag.

Flatt på Wall Street

Både Nasdaq-indeksen og S & P 500 falt fra start onsdag, tynget av fallende teknologiaksjer.

Dow Jones-indeksen fikk imidlertid et løft av energiaksjer som steg på en sterk oljepris.

Det var også handelsoptimisme i markedet, etter at Wall Street Journal med henvisning til kilder skrev at USA har invitert Kina til handelssamtaler i nær fremtid. Nyheten ga et hopp for alle tre indekser.

Ved børsdagens slutt så det slik ut:

  • Dow Jones var opp 0,11 prosent
  • Nasdaq Composite falt 0,23 prosent
  • S & P 500 var så vidt opp med 0,03 prosent
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå