Nærmer seg ny rekord

Wall Street snuser på nye rekordnivåer etter bankjubel, oppkjøpsfest og Disney-rekord fredag. 


<p><b>NÆRMER SEG:</b> Den brede S&amp;P 500-indeksen har snart hentet inn hele korreksjonen fra slutten av fjoråret. </p>

NÆRMER SEG: Den brede S&P 500-indeksen har snart hentet inn hele korreksjonen fra slutten av fjoråret. 

Alle de toneangivende amerikanske børsene steg på ukens siste dag med handel på Wall Street.

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,66 prosent.
  • Industritunge Dow Jones steg 1,03 prosent.
  • Teknologibørsen Nasdaq steg 0,46 prosent.
Indeksen S&P 500, som består av de 500 største børsnoterte selskapene i USA, nærmer seg nå rekordnivået fra høsten i fjor da den lå på 2930,75 poeng, mens den fredag avsluttet til 2907,4 poeng.

Bankjubel

Før børsåpning åpnet storbankene JP Morgan og Wells Fargo den amerikanske resultatsesongen - som er ventet å bli den verste på over tre år. 

Både JP Morgan og Wells Fargo leverte bedre resultater for årets tre første måneder enn ventet på forhånd. Markedet jublet over JP Morgan-tallene og sendte aksjen opp nær fem prosent til kurs 111,2 dollar, mens Wells Fargo-aksjen falt nær tre prosent til kurs 46,5 dollar.

Les også: Sjefstrateg om resultatsesongen: – Blir viktigere enn på lenge

Disney-aksjen til værs

Det kom også en rekke nyheter som påvirket aksjekursene til flere giganter fredag. 

Blant de store vinnerne var mediegiganten Disney som før børsene åpnet varslet om at et abonnement på den kommende strømmetjenesten vil bli halvparten så dyr som hos Netflix.

Disney-aksjen steg over 11,5 prosent til kurs 130 dollar i løpet av handelen, mens Netflix-aksjonærene hadde en tyngre børsdag med et fall på 4,5 prosent til kurs 351,1 dollar. 

Det er ny rekord for Disney-aksjen, og er også godt nytt for Oljefondet som eier Disney-aksjer for 13,33 milliarder kroner, som tilsvarer 0,94 prosent av selskapet.

Storkjøp

Fredag ble det også kjent at olje- og gassgiganten Chevron kjøper opp konkurrenten Anadarko Petroleum for 33 milliarder dollar, eller 280 milliarder kroner. 

Det markerer en av de største overtagelsene i oljebransjen på flere år, og medregnet gjelden som overtas har avtalen en verdi på 50 milliarder dollar, tilsvarende 425 milliarder dollar.

– Chevron blir nå med blant ultragigantene, og de tre store blir nå de fire store, sier Wood Mackenzie-analytiker Roy Martin i et notat.

Chevron-aksjen falt fem prosent til kurs 119,8 dollar, mens Anadarko aksjen suste opp hele 32 prosent til kurs 62 dollar. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå