Nye rekorder på Wall Street

Den brede S&P 500-indeksen og teknologitunge Nasdaq Composite nådde begge nye bestenoteringer på Wall Street tirsdag, etter at resultatuken ble sparket i gang med en rekke sterke tall.<p><b>NY REKORD:</b> Wall Street steg til ny høyder tirsdag. Twitter var blant selskapene som trakk opp etter overraskende sterke resultater i første kvartal.</p>

NY REKORD: Wall Street steg til ny høyder tirsdag. Twitter var blant selskapene som trakk opp etter overraskende sterke resultater i første kvartal.

S&P 500 endte dagen med en oppgang på 0,88 prosent til 2.933 poeng, og har dermed slått rekorden fra 20. september i fjor.

Nasdaq endte på sin side opp 1,32 prosent til 8.120 poeng, også over rekorden fra 29. august i fjor.

Selskaper som Coca-Cola, Twitter, Lockheed Martin og United Technologies har levert bedre enn ventet tirsdag.

Twitter endte opp 15,62 prosent, mens Coca-Cola og United Technologies steg henholdsvis 1,71 og 2,26 prosent.

Captrust Advisors mener rekordnivåene i første kvartal kan forsvares.

– Aksjenedsalget i fjerde kvartal forhindret faktisk en resesjon fordi beslutningstagerne svarte ekstremt raskt. Både president Xi (Kina) og president Trump dempet retorikken, og USAs sentralbanksjef Jerome Powell snudde kursen, sier Kevin Barry i Captrust Advisors til CNBC.

Snap leverer også bedre enn ventet

Snap Inc., som eier bildedelingstjenesten Snapchat, leverte sin resultatrapport etter at New York-børsen stengte tirsdag kveld.

Tallene var bedre enn ventet og aksjen stiger dermed over 8 prosent i etterhandelen.

 <p>Snap var også blant selskapene som leverte bedre enn ventet i første kvartal.</p>

Snap var også blant selskapene som leverte bedre enn ventet i første kvartal.

Selskapet melder om et tap på 10 cent per aksje i kvartalet som endte i mars, mot ventet tap på 12 cent per aksje.

Daglige aktive brukere økte med 4 millioner i kvartalet – det dobbelte av hva som var ventet på forhånd, ifølge Marketwatch.

Omsetningen kom på 320 millioner dollar, opp fra 230,7 millioner dollar i samme periode året før. Det var på forhånd ventet en omsetning på 306 millioner dollar.

eBay med resultatvekst

Netthandel-giganten eBay leverte også resultater over forventningene tirsdag kveld.

Selskapet fikk et nettoresultat på 518 millioner dollar i første kvartal, opp fra 407 millioner dollar i samme kvartal året før.

Det ga et justert resultat per aksje på 57 cent, opp fra 40 cent per aksje året før.

Selskapet omsatte for 2,6 milliarder dollar i kvartalet. Det er på linje med omsetningen i samme kvartal i fjor, men like over forventningene om 2,58 millioner dollar, ifølge Refinitiv-data, melder Reuters.

Ebay-aksjen satte fart etter at tallene ble publisert, og er i skrivende stund opp over 5 prosent i handelen etter stengetid på Wall Street.

Wall Street holder samtidig et øye med oljeprisen, som har nådd sitt høyeste nivå for året, etter at USA annonserte innstramminger i sanksjonene mot Irans oljeeksport.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå