Nyttårsfesten er over på Wall Street: Falt etter fem dagers opptur

I det resultatsesongen skal til å starte i USA, faller samtlige indekser på Wall Street fredag kveld.


<p><b>FALT:</b> Til tross for fall fredag, endte alle de store indeksene i pluss for uken. Dow Jones og S &amp; P 500 er opp over to prosent for uken, mens Nasdaq Composite er opp 3,2 prosent, drevet av sterk vekst for FAANG-aksjene.</p>

FALT: Til tross for fall fredag, endte alle de store indeksene i pluss for uken. Dow Jones og S & P 500 er opp over to prosent for uken, mens Nasdaq Composite er opp 3,2 prosent, drevet av sterk vekst for FAANG-aksjene.

De tre nøkkelindeksene åpnet og stengte i minus fredag kveld.

Før handelen startet fredag hadde indeksene hatt fremgang i fem dager på rad, men nyttårsfesten er dermed over for nå.

Skylden legges både på den velkjente nedstengningen i amerikansk offentlig sektor, som viser seg å ha påvirket forbruket den siste tiden, samtidig som usikkerhet rundt utviklingen i Kina preger markedet.

Slik så de ulike indeksene ut da Wall Street tok helg.

  • Dow Jones ned 0,02 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,21 prosent
  • S & P 500 ned 0,01 prosent

Motgang

Fredag har det kommet inflasjonstall som viste tilbakegang for første gang siden mars 2018. Lavere bensinpriser er forklaringen – og det er ifølge analytikere uklart hvilken effekt nøkkeltallene vil ha på børsen fremover.

– Det utrolig er egentlig at den amerikanske økonomien har stått imot 12 måneder med motgang uten å gå over ende, sier analytiker i Washington Crossing Advisors, Kevin Caron, til Bloomberg.

Til tross for fredagens fall, kan alle de tre indeksene notere seg oppgang for uken: Dow Jones er opp 5,77 prosent, Nasdaq er opp 7,86 prosent, mens S & P 500 er opp 6,06 prosent.

Det etter et kraftig fall for varehandelen torsdag, da butikkjeden Macys’ skuffende resultatvarsel trigget et nedsalg i sektoren. Børsverdier for mer enn 255 milliarder kroner forduftet for de store varehandelselskapene i løpet av kvelden.

Resultatsesongen

Neste uke begynner den viktige resultatsesongen i USA, og analytikere Reuters har snakket med ser for seg vekst i inntekt per aksje på 6,4 prosent, noe som er ned fra 23,5 prosent til samme tid i fjor.

I begynnelsen av 2018 var markedet for øvrig svært påvirket av president Donald Trumps nylig innførte skattekutt.

Strømmetjenesten Netflix ble oppgradert av flere analytikere fredag ettermiddag, og ble en av vinnerne på børsen – opp 4,09 prosent.

General Motors kom med resultatvarsel som viste fin vekst for bilgiganten, og markedet sendte aksjen opp 6,87 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå