Rekyl på Wall Street etter to tunge dager: – En motreaksjon

Wall Street stiger fra start etter to tunge dager, men markedsuroen er ikke over tror Leif-Rune Rein. 


<p>UROEN FORTSETTER: Wall Street stiger igjen, men det er vanlig med positive dager selv i korreksjoner, mener Leif-Rune Rein i Nordea. </p>

UROEN FORTSETTER: Wall Street stiger igjen, men det er vanlig med positive dager selv i korreksjoner, mener Leif-Rune Rein i Nordea. 

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen er opp 2,2 prosent. Wall Street stiger fra start etter to tunge dager.

– Det er rimelig at det ikke fortsetter å falle hver dag. Det er uvanlig selv i korreksjoner at det ikke kommer positive dager, sier Leif-Rune Rein, sjefstrateg i Nordea Markets til E24. 

– Oppgangen er nok en motreaksjon på noen dårlige dager. 

Slik ser det ut like etter at handelen åpnet:

  • Dow Jones er opp 1,53 prosent
  • Nasdaq opp 2,24 prosent
  • S & P500 opp 1,48 prosent
Teknologiaksjer henter seg noe igjen etter stygge fall, og Microsoft er blant aksjene som stiger, med 2,69 prosent.

Fortsatt markedsuro 

Rentefrykt i USA har blitt pekt på som en av årsakene til det globale børsfallet i det siste. 

 <p>Sjefstrateg i Nordea Leif-Rune Rein. </p>

Sjefstrateg i Nordea Leif-Rune Rein. 

Bekymringene for høyere renter avtar, skriver CNBC. Amerikanske statsrenter er på det høyeste siden 2011, og renten på tiåringen er 3,16 prosent fredag ettermiddag.

– Det er vanlig med positive dager selv når markedet er urolig. Det betyr ikke at man er ferdig med markedsuroen neste uke, sier Rein. 

Bankresultater er ikke hovedgrunnen til oppgang

Storbankene som har lagt frem resultater bidrar til oppgangen. JPMorgan er opp 1,06 prosent, Citigroup stiger 3,42 prosent og Wells Fargo klatrer 2,08 prosent.

– Jeg ville ikke satt hovedgrunnen til oppgangen på at storbankene har levert gode resultater. Vi har ikke fått JPMorgan-resultat fra Europa eller Asia, men også der stiger børsene i dag, sier Rein. 

– Vi ser gode eksport-import-tall fra Kina og gode industriproduksjonstall fra Europa, som kan ha bidratt til børsoppgang. Men jeg tror oppganger er en reaksjon på en dårlig utvikling.

Både JPMorgan og Citigroup leverte bedre resultater enn analytikere hadde ventet. Wells Fargo skuffet noe på bunnlinjen, men overrasket med bedre omsetning enn ventet.

– Det skal sies at hvis de hadde skuffet stort hadde vi ikke sett en positiv åpning på Wall Street, men storbankene skuffer sjeldent, sier Rein. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå