Spillkjedens aksje stuper etter svakheter i julesalget

Investorene på Wall Street gir tommelen ned til Gamestop.


<p><b>SKUFFET:</b> Gamestop har sluppet en oppdatering på julesalget som blir dårlig mottatt i markedet.</p>

SKUFFET: Gamestop har sluppet en oppdatering på julesalget som blir dårlig mottatt i markedet.

Aksjen til spillkjeden Gamestop faller rundt 11 prosent i dagens handel på Wall Street.

Nedturen finner sted etter at selskapet varslet om regnskapsmessige nedskrivninger på mellom 350 og 400 millioner dollar ved utgangen av fjerde kvartal.

Det var på forhånd knyttet spenning til det varslede nyhetsslippet, der Gamestop skulle informere om hvordan julesalget gikk.

Telekrøll

Svakheten er knyttet til salget av smarttelefoner, som selskapet selger i samarbeid med telegiganten AT&T. Gamestop eier mer enn 1.400 AT&T-utsalg, hvilket gjør dem til deres største detaljhandelspartner.

Salget i virksomhetsområdet Technology Brands falt med 18,6 prosent gjennom helligdagene, angivelig fordi forbrukerne beholder sine smarttelefoner lenger, istedenfor å kjøpe nye.

AT&T skal også ha endret sin kompensasjonsmodell, hvilket medvirket til at nedskrivningene ble så store som de ble.

«Tech Brands fortsetter å henge etter, med svakt helligdagssalg som i stor grad er knyttet til begrensninger på iPhone-beholdningen og den pågående påvirkningen fra endringer i kompensasjonsstrukturen til AT&T», skriver forvaltningshuset Baird i et notat gjengitt av CNBC.

Gamestop skriver i oppdateringen at nedskrivningene gjøres etter en verditesting av såkalt «goodwill» og andre immaterielle eiendeler, og at det ikke vil påvirke verken kontantstrøm eller likviditetsposisjonen.

Saken fortsetter under grafen ...

 <p><b>RØDT:</b> Slik går Gamestop-aksjen fredag.</p>

RØDT: Slik går Gamestop-aksjen fredag.

Fremgang på spillfronten

Gamestops satstning på smarttelefonsalg er et forsøk på å diversifisere seg bort fra kun spillmarkedet, som har blitt mindre lukrativt fordi folk i større grad laster ned spillene direkte, snarere enn å kjøpe dem i butikk.

Spillvirksomheten gikk imidlertid ganske bra gjennom julen.

Salget ved sammenlignbare Gamestop-utslag økte med 11,8 prosent til 2,77 milliarder dollar. Salg av ny «hardware», konsoller og lignende, økte med hele 38,3 prosent, drevet av sterk interesse for Nintendo Switch og lanseringen av Microsofts Xbox One X.

Også spillene gikk unna, med tittelen «Call of Duty: WWII» og flere Switch-spill i førersetet. Disse drev en vekst på 7,3 prosent.

– Vi er fornøyde med vår salgsvirksomhet gjennom den viktige helligdagsperioden, drevet av styrke i Nintendo Switch og Xbox One X, og en solid økning innenfor samlervirksomheten. Våre resultater demonstrerer våre kunders entusiastiske respons til nye produkter og vår evne til å gjennomføre våre strategisk drevne kampanjer, sier fungerende konsernsjef Dan DeMatteo i en kommentar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå