Wall Street endte uken på trygg grunn etter sluttrally

Det så lenge ut til å bli en dårlig avslutning på Wall Street, men de siste timene vippet minus til pluss for alle tre indekser.


<p><b>I PLUSS:</b> Det har vært en uke med opp- og nedturer på Wall Street, men fredag kveld kun traderne puste lettet ut med alle indeksene i pluss klokken 22.00.</p>

I PLUSS: Det har vært en uke med opp- og nedturer på Wall Street, men fredag kveld kun traderne puste lettet ut med alle indeksene i pluss klokken 22.00.

Det var vanskelig å bli klok på det amerikanske aksjemarkedet gjennom fredagens handel. Dow Jones beveget seg i et intervall på over 1.000 poeng, og stengte til slutt med en oppgang på 1,38 prosent.

Klokken 19.30 var kun to Dow-komponenter i pluss, men status ved ukeslutt på Wall Street er at kun 3 av 30 komponenter falt på ukens siste dag.

Nasdaq Composite stengte opp 1,44 prosent

S&P 500 stengte opp 1,49 prosent

Oppgangen på S&P 500 ble godt hjulpet av Nvidia (+6,7 prosent) som leverte sterke kvartalstall torsdag, men den største vinneren var leketøysprodusenten Mattel (+7,94 prosent), potensielt drevet av oppkjøpsrykter.

Dramatisk uke

Det har vært en dramatisk uke på Wall Street, der både Dow Jones og S&P 500 torsdag falt ned i korreksjons-dalen, med et fall på over 10 prosent fra toppen 26. januar.

Uken sett under ett endte Dow med et fall på 5,21 prosent, Nasdaq Composite falt 5,06 prosent og S&P 500 falt 5,16 prosent.

Enkelte pekte på oppgang i futures som et tegn på at Wall Street ville avslutte uken med oppgang, og det kan se ut til å ha vært riktig.

Liten reiselyst

Expedia, som omfatter både Expedia.com, Hotels.com og Hotwire, rapporterte om at markedsføringsutgiftene steg med 16 prosent i fjerde kvartal.

Aksjen falt 15,45 prosent på Nasdaq-børsen fredag, og var den største taperen.

Expedia leverte en inntjening på 84 cent per aksje i fjerde kvartal, mot 1,15 dollar, som var ventet. 

Som følge av Expedia-fallet, ramler også konkurrenten Tripadvisor på børs, ned 4,34 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå