Warren Buffett med giganttap i IBM

Investorlegenden går på nok en kjempesmell etter kvartalsresultat fra teknologiselskapet.


<p><b>TAPER STORT:</b> En av verdens rikeste menn Warren Buffet tapte 812 millioner dollar på onsdagens fall i IBM-aksjen</p>

TAPER STORT: En av verdens rikeste menn Warren Buffet tapte 812 millioner dollar på onsdagens fall i IBM-aksjen

IBM dro Wall Street ned onsdag, etter at selskapet for 20. kvartal på rad leverte et resultat med inntjeningsfall (år over år).

Aksjekursen falt som en stein fra start, og ved stengetid onsdag kveld norsk tid var aksjen ned 5 prosent til 161,55 dollar per aksje.

Det går nok ikke upåaktet hjem hos investorlegende Warren Buffett, som gikk på et giganttap etter resultatfremleggelsen, melder CNBC.

Et fall på nesten 10 dollar per aksje, gjorde at Buffett tapte 812 millioner dollar – nærmere 7 milliarder norske kroner – i løpet av onsdagens handel.

Storeier

Gjennom sitt konglomerat Berkshire Hathaway eier Buffett 8,6 prosent av den totale aksjebeholdningen i IBM, i følge CapitallQ.

Inntektene til den tidligere giganten innen teknologiutvikling endte på 18,16 milliarder, en nedgang på tre prosent år over år. Resultatet på bunnlinjen var likevel over markedets forventninger, og havnet på 2,38 dollar per aksje.

– Porteføljen vil øke, jeg er sikker på at IBM vil vokse igjen, sa økonomisjef i IBM Martin Schroeter til CNBC i etterkant av resultatfremleggelsen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Buffett taper store penger på IBM.

Buffett måtte i oktober 2015 se 600 millioner dollar av hans verdier i IBM forsvinne etter et kvartalsresultat fra selskapet.

I mai 2016 skrev E24 om kvartalsresultatet fra Berkshire Hathaway, som ble preget av et tap fra teknologiselskapet på 1,5 milliarder dollar.

Likevel har Buffett ingen grunn til å sutre. I følge Bloomberg er han fortsatt en av verdens rikeste med en beregnet formue på 73,1 milliarder dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå