Warren Buffett med gigatap på IBM

IBM-raset kostet kjendisinvestoren 600 millioner dollar.


<p><b>SMÅPENGER?</b> Warren Buffett er verdens tredje rikeste mann med en formue på 70,2 milliarder dollar, ifølge CNBC.</p>

SMÅPENGER? Warren Buffett er verdens tredje rikeste mann med en formue på 70,2 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Datagiganten IBM falt kraftig tirsdag etter at de mandag kveld offentliggjorde et kvartalsregnskap som ble oppfattet som svakt i aksjemarkedet.

IT-giganten rapporterte om et overskudd som var noe bedre målt per aksje enn ventet, men omsetningen på 19,28 milliarder dollar var nesten 400 millioner dollar svakere enn ventet.

En time ut i Wall Street-handelen var aksjen ned 8,08 dollar, skriver CNBC - og de har dermed regnet seg frem til at verdien av aksjeposten til milliardær og kjendisinvestor Warren Buffett falt med rundt 640 millioner dollar.

Per 30. juni eide Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway 79,57 millioner aksjer i IBM, noe som gjør IBM til en av selskapets største investeringer. Aksjeposten gjør samtidig Berkshire Hathaway til IBMs største aksjonær, med nesten 20 millioner flere aksjer enn den nest største investoren.

Ifølge CNBC sa investoren så sent som i mai at han ventet å tjene betydelige summer på IBM over lang tid.

Det er imidlertid ikke første gang IBM har kostet Buffett masse penger. I oktober i fjor tapte han i overkant av en milliard dollar på aksjene etter at IBM også da presenterte svake kvartalsresultater. I juli kostet enda et dårlig IBM-kvartal investoren 700 millioner dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå