Begraver stridsøksen i Morgen Kane-konflikt

Den bitre stiden mellom WR Entertainment og dets grunnlegger Ryan Gunnar Wiik ser ut til å være begravet. Partene «røyker fredspipe» i form av et forlik.


<p><b>ENIGHET:</b> Ryan Gunnar Wiik har de siste årene vært i strid med selskapet han grunnla. Nå har partene kommet til enighet.</p>

ENIGHET: Ryan Gunnar Wiik har de siste årene vært i strid med selskapet han grunnla. Nå har partene kommet til enighet.

Det utviklet seg til å bli en real såpeopera, spillet om eierskap, ledelse og hovedroller i WR Entertainment.

På et tidspunkt hadde grunnlegger og tidligere hovedrollekandidat Ryan Gunnar Wiik saksøkt administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan, tidligere styreleder James Cardwell saksøkt selskapet og selskapet saksøkt Wiik.

Nå har WR Entertainment og grunnlegger Gunnar Ryan Wiik inngått et forlik, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

Dropper søksmål

Dette medfører at partene dropper søksmålene mot hverandre i California og Norge.

WR har ment at Wiik har misbrukt tillit og kontroll gjennom å ha forsynt seg med aksjer som tilhørte selskapet, samt krevd et beløp i hundretusendollars-klassen som han ikke var berettiget.

Wiik saksøkte Lucia-Khan etter anklager om at hun hadde forført og lurt ham.

Som en del av forliket har Ryan Gunnar Wiik gått med på å returnere alle sine snaut 18,8 millioner aksjer i WR ASA til selskapet, og WR Inc har betalt ut et lån gitt av moren til Ryan Wiik.

Alle andre forpliktelser og låneavtaler mellom partene er terminert. Som en del av forliket har alle partene gått med på å dekke sine egne juridiske kostnader.

Cowboyfilmer

WR Entertainment debuterte på Oslo Børs markedsplass Merkur i januar 2016, mens det fortsatt var fred og fordragelighet i selskapets toppledelse.

På dette tidspunktet var Wiik tiltenkt tittelrollen som Morgan Kane i en filmatisering av Kjell Hallbings populære westernromaner, hvilket er selskapets hovedgeskjeft.

På vårparten samme år sikret selskapet nye investorer, deriblant Arne Blystad, Bjørn Kjos og daværende finansdirektør Frode Foss i Norwegian. Sistnevnte er i dag styreleder i selskapet.

Kort tid senere brast imidlertid idyllen. Wiik mistet hovedrollen etter en omstridt prøvespilling, og siden har søksmålene haglet.

Det har vært stille rundt fremgangen i filmarbeidet.

WR Entertainment har vært en elendig aksjeinvestering. Selskapet debuterte på 15 kroner i 2016, mens kursen nå er 43 øre.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå