XXL-resultatet dårligere enn ventet

XXLs omsetning vokser, men selskapet fikk likevel et overraskende resultatfall i andre kvartal.


<p><b>RESULTATFALL:</b> XXL skuffer i årets andre kvartal.</p>

RESULTATFALL: XXL skuffer i årets andre kvartal.

XXL hadde en omsetning på 2,33 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 2,05 milliarder i samme kvartal i fjor.

På forhånd var det ventet at XXL ville levere en omsetning på 2,39 milliarder kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt/TDN.

Les børskommentar: XXL-resultatet som skuffer markedet, kan være et forvarsel (for abonnenter)

Skuffende resultat på driften

Brutto driftsresultat (EBITDA), som i fjor endte på 211 millioner kroner, var ventet å øke til 236 millioner kroner, og driftsresultatet (EBIT) på 193 millioner kroner.

Her skuffer XXL som fikk et EBITDA-resultat på 185 millioner kroner, og EBIT kom inn på 139 millioner kroner.

Selskapet skriver at om man justerer for oppstartskostnader ved etablering i Østerrike, endte EBITDA-resultatet på 203 millioner kroner – fortsatt godt ned fra i fjor, og betydelig lavere enn analytikernes forventninger.

På bunnlinjen satt selskapet igjen med 96 millioner kroner, mot ventede 147 millioner kroner, og ned fra 135 millioner i fjor.

Nye butikker drar driver omsetningen

– Salget kom godt i gang da våren kom i midten av april, selv om vårsesongen var veldig kort. Mai og juni viste seg å bli sommermåneder med høye temperaturer, tørt og med sol i de fleste regioner. XXL solgte godt med sommer-produkter, men generell detaljhandelstrafikk er utfordrende under slike forhold, skriver XXL i rapporten.

Omsetningsveksten drives av nyåpnede butikker, der XXL åpnet 11 nye butikker i 2017 og to i første kvartal 2018. I tillegg har XXL åpnet tre nye butikker i løpet av andre kvartal.

I tillegg opplyser XXL at de har hadde en netthandelsvekst på 38 prosent, og netthandel står nå for 15 prosent av XXLs totale omsetning.

Les også: EBITDA-hva for noe...? (for abonnenter)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå