Velkommen til nye E24 Børs!
Ris eller ros? Gjerne gi oss tilbakemeldinger her.

Som abonnent på E24+ får du tilgang til sanntidskurser på Oslo Børs.

Aktiver sanntidskurser

Nyheter

 • Festet innlegg

  DNB Markets jekker opp kursmål på lakseaksjer

  26. mai 05:49
  Infront TDN Direkt

  DNB Markets høyner kursmålet for de norske lakseoppdretterne etter å ha justert meglerhusets modeller for en grunnrenteskatt på 25 prosent. Meglerhuset holder også forutsetningen om en grunnrenteskatt på 25 prosent i estimatene utover 2025.

  Salmar nedgraderes imidlertid til en holdanbefaling etter torsdagens sterke kursutvikling, mens kursmålet oppjusteres til 565 kroner per aksje, fra 500 kroner.

  Kursmålet på Mowi settes til 245 kroner per aksje, fra 220 kroner, og får en gjentatt kjøpsanbefaling.

  Lerøy Seafood får et kursmål på 68 kroner per aksje, fra 61 kroner, og også her gjentas en kjøpsanbefaling.

  Meglerhuset oppjusterer kursmålet på Grieg Seafood til 94 kroner per aksje, fra 84 kroner, og gjentar en holdanbefaling.

  Måsøval settes til 50 kroner per aksje, fra 40 kroner, og analytiker Alexander Aukner gjentar her en kjøpsanbefaling.

  Foto: Ole Martin Wold / E24
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Hans Mortensønn Jordheim
  26. mai20:31

  Finansdirektør i oppdrettsselskap går av

  Administrerende direktør Gunnar Aftret i Måsøval fratrer stillingen. Han vil bli sittende frem til senest 30. november, men ventes å ha en rådgiverrolle overfor selskapet også etter avgangen.

 • NTB
  26. mai16:00

  Oppdrettere får utsatt frist for skattemelding

  På grunn av de nye reglene for såkalt lakseskatt kan oppdrettere søke om å få utsatt fristen for skattemeldingen.

  De vil heller ikke bli ilagt tvangsmulkt dersom de ikke leverer innen 31. mai, opplyser Skatteetaten.

  Det er flertall på Stortinget for å sette nivået på den såkalte lakseskatten til 25 prosent, mot det først foreslåtte 35 prosent. Saken er fortsatt til behandling på Stortinget, poengterer Skatteetaten.

 • Infront TDN Direkt
  26. mai14:45

  Ice Fish Farm lanserer reparasjonsemisjon

  Styret i Ice Fish Farm har fredag besluttet å lansere en reparasjonsemisjon med tegningskurs 27,60 kroner pr aksje.

  Det fremgår av en melding fredag, hvor det blant annet vises til en melding 30. mars om fullføringen av en rettet emisjon med en potensiell reparasjonsemisjon på inntil 1.810.536 aksjer.

  Tegningsperioden for reparasjonsemisjonen er ventet å starte klokken 09.00 31. mai 2023 og slutte klokken 16.30 13. juni 2023.

 • Infront TDN Direkt
  26. mai14:01

  Styreleder kjøper seg opp i Nordhealth

  Didier Breton, som er styreleder i Nordhealth, har fredag kjøpt 100.000 A-aksjer i selskapet til en kurs på 23 kroner pr aksje, ifølge en melding.

  Etter transaksjonen eier Didier Breton totalt 200.000 A-aksjer i selskapet.

 • Marianne Stensland og Mathias Ogre
  26. mai12:47

  Inflasjonen i USA økte til 4,4 prosent i april

  Prisveksten i USA er fortsatt over sentralbankens mål. Nå er det tegn til at inflasjonen biter seg fast, sier Olav Chen i Storebrand.

  Les hele saken her:

  teaser
  26. mai
  Inflasjonen i USA økte til 4,4 prosent i april
 • Infront TDN Direkt/E24
  26. mai07:41

  Danske Bank og Kepler øker Frontline-kursmål før tallslipp

  Kepler Cheuvreux oppjusterer sitt kursmål på Frontline til 258 fra 242 kroner og gjentar kjøpsanbefaling på aksjen, ifølge en oppdatering fredag.

  - Råoljetankmarkedet har vært volatilt den seneste tiden og Frontlines aksjekurs har falt fra toppen. Vi tror dette representerer en mulighet til tross for at vi er under konsensus for den kommende kvartalsrapporten neste uke, så vel som for helåret 2023, skriver meglerhuset.

  Frontline legger frem resultatrapporten for første kvartal onsdag 31. mai.

  - Vi står ved vårt syn at råoljetankmarkedet er inne i en langsiktig oppgangssyklus når det gjelder inntjeningskapasitet, drevet av begrenset tilbudsvekst og endringer i handelsrutene som driver opp etterspørselen, skriver Kepler Cheuvreux.

  Meglerhuset mener tankmarkedet står fremfor en flerårig oppgang som kun i starten, da begrenset tilbudsvekst vil være en faktor til 2025 eller lenger.

  - Med en moderne flåte, eksponering mot spotrater og en sterk balanse er Frontline godt posisjonert for å dra nytte av det forventede sterke tankmarkedet i årene som kommer. Høy fortjeneste, utbytte og begrenset kapitalinvestering støtter vårt positive syn på Frontline, skriver meglerhuset.

  En del av økningen i kursmålet skyldes en svakere krone mot dollar, opplyses det.

  Danske Bank oppjusterer sitt kursmål på Frontline til 245 kroner fra 215 kroner og gjentar kjøpsanbefaling på aksjen, ifølge en oppdatering.

  Kursmålet økes i lys av økende eiendelsverdier, høyere inntjeningsestimater og valutaendringer, opplyses det.

  - Vi nedjusterer våre inntjeningsestimater for første kvartal som følge av mer ballastdager mot slutten av kvartalet, men vi oppjusterer våre estimater for andre kvartal ettersom den sesongmessige nedgangen i år var mer beskjeden, skriver meglerhuset.

 • Infront TDN Direkt og Anders Nybakken Kvale
  26. mai07:29

  Analytikere: Riggopptur ikke priset inn i aksjene

  Pareto Securities forblir optimistisk til en forlenget, tilbudsdrevet oppgangssykel for offshorerigger, og mener at dette er langt fra reflektert i aksjekursene. Det fremgår av en analyse fra meglerhuset fredag.

  teaser
  26. mai
  Analytikere: Riggopptur ikke priset inn i aksjene
 • Truls Lier
  26. mai07:25

  Svak oppgang på Oslo Børs – Scana stiger

  Oslo Børs åpnet relativt flatt fredag, men har klatret seg til en svak oppgang i tidlig handel.

  Hovedindeksen er opp 0,16 prosent rundt 20 minutter etter åpning fredag.

  Oljeprisen ligger på omtrent samme nivå som torsdag ettermiddag. Nordsjøolje (brent spot) omsettes for 76,3 dollar fatet like før Børsen åpner.

  Scana, som leverer utstyr og service til maritim industri, stiger 8,2 prosent i tidlig handel etter sitt tallslipp. Selskapet doblet nesten inntektene fra samme kvartal i fjor, snudde til overskudd og økte ordrereserven kraftig til over én milliard kroner.

  teaser
  26. mai
  Oslo Børs endte ned – Scana steg etter tallslipp
 • Daniel Nerli Gussiås
  26. mai07:11

  Scana dobler inntektene

  Stavanger-selskapet leverte en kvartalsrapport som kunne vise til økte inntekter på 401 millioner kroner. Det er nesten en dobling fra 207 millioner kroner i første kvartal året før, ifølge tallene i rapporten.

  Selskapet har også snudd resultatet før skatt fra minus 13,1 millioner i første kvartal i 2022 til 11,2 millioner kroner i 2023s første periode.

  Justert ebitda (inntjening før renter, skatt og nedskrivninger) endte på 51 millioner kroner, tilsvarende en justert margin på 13 prosent.

  Den positive kontantstrømmen fra driften var på 22 millioner kroner.

  Tidligere i år gikk både administrerende direktør og styreleder på dagen.

  Scanas ordrereserve gjør også et solid hopp, og var oppe i 1,17 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet. Ved utgangen av 2022 lå ordrereserven på 533 millioner kroner.

 • Truls Lier
  26. mai06:42

  Å Energi økte inntektene

  Kraftprodusenten Å Energi hadde høyere omsetning enn på samme tid i fjor, mens det underliggende resultatet var relativt stabilt. Det viser resultatrapporten for første kvartal 2023.

  Å Energi er det nye navnet på selskapet etter sammenslåingen av Agder Energi og Glitre Energi.

  Kraftprodusentens underliggende driftsinntekter økte til 10,1 milliarder kroner i kvartalet. Det er opp fra 8,1 milliarder i samme periode året før.

  Det underliggende driftsresultatet kom inn på 2,6 milliarder kroner, mot 2,5 milliarder i første kvartal 2022. Det ga et underliggende resultat etter skatt på 710 millioner, mot rett over én milliard i fjor.

  De underliggende tallene er først og fremst justert for urealiserte gevinster og tap på kraft- og valutakontrakter.

  Vannkraftproduksjonen til konsernet økte til 3.046 gigawattimer i første kvartal. Den gjennomsnittlige spotprisen i kvartalet i prisområdet NO2 (Sørvest-Norge) falt til 1,18 kroner per kilowattime .

 • Mathias Ogre
  26. mai06:34

  Borgestad øker inntektene

  Borgestad hadde et resultat før skatt på 5,1 millioner kroner.

  Investeringsselskapets omsetning økre med 12,7 prosent i første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

  Selskapets satsningsområder er eiendom og ildfast industri. Eiendom er det største segmentet målt etter balansen, mens ildfast industri er størst målt etter omsetning.

 • Infront TDN Direkt / E24
  26. mai06:22

  Pareto nedgraderer Kid-aksjen etter tallslipp

  Pareto Securities nedgraderer Kid til en holdanbefaling, med et kursmål på 85 kroner per aksje, ned fra 100 kroner.

  Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset torsdag kveld, i etterkant av at Kid slapp sine resultater for første kvartal.

  «Våre forventninger før førstekvartalsrapporten var høye, men Kids finansielle tall var på den svake siden med ebitda 30 prosent under våre estimater. Selv om første kvartal er det minst viktige kvartalet, nedjusterer vi estimater som følge av høyere driftskostnader og mer usikre utsikter. Vi forventer fortsatt at selskapet vil gjøre det bedre enn konkurrenter, men motvinder vil dominere narrativet kommende kvartaler», heter det i oppdateringen.

 • Truls Lier
  26. mai06:13

  Shoppefall i april

  Omsetningen i detaljhandelen falt med 1,2 prosent fra mars til april. Det viser ferske, sesongjusterte tall fra SSBs varehandelsindeks.

  På forhånd var det ventet et fall i detaljhandelen på 0,5 prosent. Det viser et snitt av estimater TDN Direkt har hentet inn fra fem meglerhus.

  – Det var nedgang for de fleste næringer utenom butikkhandel med klær og dagligvarer i april. Den synkende trenden de siste månedene kan nok til en viss grad ses i sammenheng med økte priser og renter, sier seniorrådgiver Marius Bergh i SSB.

  teaser
  26. mai
  Shoppefall i april: – Dette er en kalddusj
 • Anders Nybakken Kvale
  26. mai06:03

  Børskommentar: Til uken kan Norse-aksjen fly inn i turbulens (+)

  Norse Atlantic-aksjonærene bør følge spent på alt annet enn tallene for første kvartal når regnskapet presenteres til uken.

  Det skriver E24s børskommentator, Johann D. Sundberg.

  Les hele kommentaren her (bak betalingsmur):

  teaser
  26. mai
  Til uken kan Norse Atlantic-aksjen fly inn i turbulens