Min liste finner du under Min oversikt i menyen.
Velkommen til nye Aksjelive!
Ris eller ros? Gjerne gi oss tilbakemeldinger her.

Nyheter

 • Festet innlegg

  Kryptobørs sikrer e-pengelisens

  05. juli 2022 06:40
  E24

  Norwegian Block Exchange har fått e-pengelisens fra finanstilsynet.

  «En e-pengelisens gjør det mulig for NBX å tilby produkter og tjenester som i dag er forbeholdt tradisjonelle finansforetak. Lisensen gjør det også lettere å samarbeide med andre selskap i finanssektoren», skriver NBX i en melding.

  Før de kan starte opp den konsesjonspliktige virksomheten må selskapet sende inn dokumentasjon knyttet til compliance og virksomhetsstyring.

  Melding

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Andrine Resvoll
  9 min

  Norwegian Block Exchange kvitter seg med syv årsverk

  Norwegian Block Exchange (NBX) skal redusere kostnader og tilpasse seg den rådende markedssituasjonen, opplyser selskapet i en børsmelding.

  Bakgrunnen er lavere volum en forutsatt i handel med kryptovalutadrevet av vedvarende politisk, økonomisk usikkerhet og økte renter, skriver selskapet i meldingen. De trekker også frem forsinkelser i leveringen av NBX Visa kredittkort, som knyttes til eksterne faktorer.

  Reduksjonen vil skje gjennom permitteringer og oppsigelser av ansatte i Norge. Totalt kuttes det syv årsverk, skriver selskapet i meldingen.

  teaser
  22. mai
  Spenn vil kjøpe kryptobørsen Norwegian Block Exchange
 • Camilla Knudsen
  21 min

  Laksedebatten i full gang på Stortinget

  Debatten om lakseskatten pågår nå i Stortinget, før det skal stemmes over det siste forslaget rundt klokken 15.

  Regjeringspartiene Ap og Sp har på forhånd sikret seg flertall ved hjelp av Venstre og Pasientfokus, slik at det blir grunnrenteskatt med en sats på 25 prosent. I tillegg har Rødt varslet at de vil støtte forslaget.

  SV, som egentlig ønsker et høyere skattenivå enn det opprinnelige forslaget på 40 prosent, vil støtte regjeringens forslag om 35 prosent, uten at dette nå får flertall. SV-topp Kari Elisabeth Kaski har varslet omkamp om lakseskatten til høsten.

  Høyre og Frp er ikke for grunnrenteskattmodellen. Helge Orten (H) gjentar i dagens debatt at «det vil være et poeng for oss å senke skatten ytterligere» og vurdere andre modeller hvis de kommer til makten.

  KrF er for grunnrenteskatt, men mener 25 prosent er for høyt. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil ikke si hva slags nivå han synes er passende, tross gjentatte spørsmål om dette i dagens debatt.

  Eigil Knutsen (Ap), Geir Pollestad (Sp), Irene Ojala i Pasientfokus og Sveinung Rotevatn (V) i Vandrehallen etter at partiene sammen med Ap ble enige om lakseskatten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  teaser
  25. mai
  Enighet om lakseskatt på 25 prosent
 • Marianne Stensland
  08:46

  NRC Group tildelt millionkontrakt

  Det finske transportinfrastrukturbyrået FTIA har valgt infrastrukturselskapet NRC Group, som spesialiserer seg på jernbanesektoren, til å utføre grunnarbeider og arbeid med spor og elektronikk ved Åbo jernbanestasjon, ifølge en børsmelding.

  Kontraktens verdi er på rundt 26,6 millioner euro (ca. 319,8 millioner norske kroner).

  Arbeidet vil begynne i juni i år og er ventet avsluttet i desember 2025.

 • Anders Nybakken Kvale
  08:19

  Norges Bank kutter kronesalget til 1,3 milliarder per dag

  Kronen svekker seg ytterligere etter at Norges Bank bare kutter det daglige kronesalget med 100 millioner til 1,3 milliarder i juni.

  Det kan bety flere rentehevinger.

  Les full sak:

  teaser
  Mindre enn 3 time siden
  Norges Bank kutter kronesalget til 1,3 milliarder per dag
 • Infront TDN Direkt
  07:16

  Hever Norwegian-kursmål

  Nordea Markets øker kursmålet på Norwegian-aksjen til 16 kroner fra 13 kroner og opprettholder kjøpsanbefaling.

  Nordea Markets øker sitt resultat pr aksje-estimat for Norwegian for 2023 med 37 prosent til 1,02 kroner på grunn av forventet positiv yield-utvikling.

  Selv om Nordea Markets er bekymret for de negative effektene av en svak norsk krone på kostnader som flyleie og drivstoff, mener meglerhuset at Norwegian er undervurdert.

 • Infront TDN Direkt
  07:09

  Fem meglerhus øker kursmålet på Avance Gas-aksjen

  Fem meglerhus, DNB Markets, Fearnley Securities, Pareto Securities, Kepler Chevreux og SEB, har alle hevet kursmålet for Avance Gas-aksjen og opprettholder kjøpsanbefalingen etter gårsdagens kvartalsrapport.

  Fearnley Securities skriver at LPG-produksjon og eksport støtter selskapet, som har solid kontantbeholdning på 220 millioner dollar. De estimerer at AGAS-aksjen handles til 0,65 ganger NAV med 24 prosent estimert utbytteavkastning. Fearnley oppjusterer sitt kursmål på aksjen til 115 kroner fra 95 kroner.

  DNB Markets skriver at USAs LPG-eksport forventes å vokse på grunn av store lagre og begrenset innenlandsk etterspørsel, og mener Avance Gas er godt posisjonert for økte inntekter i 2023. DNB Markets oppjusterer kursmålet til 103 fra 91 kroner.

  Pareto Securities skriver at en løpende utbytteavkastning på 25 prosent er nå mer bærekraftig enn de tidligere antok, da Avance Gas nybyggingsprogram nå er to tredjedeler fullført. VLGC-markedet fortsetter å overraske med spotrater opp mot 100.000 dollar dagen igjen, og til tross for mellomlangsiktige bekymringer finner meglerhuset risiko-reward-faktoren god. Pareto setter opp kursmålet til 101 kroner fra 93 kroner.

  SEB oppjusterer sitt kursmål på AGAS-aksjen til 120 kroner fra 100 kroner og peker på at fraktratene forblir høye på grunn av solide fundamentale faktorer. Meglerhuset baserer kursmålet på 6 ganger estimert resultat pr aksje (EPS) i perioden 2023-2025 og forventer at en stor andel av EPS vil bli utbetalt som utbytte, noe som resulterer i en yield på 23 prosent pr år de neste tre årene.

 • Jonas Hagmansen
  06:42

  Norse Atlantic tapte 727 millioner kroner før skatt

  Det norske flyselskapet Norse Atlantic fortsetter å tape penger. Siden oppstarten har selskapet tapt 2,6 milliarder kroner.

  Tallene viser at selskapet tapte 71 millioner dollar før skatt. Det tilsvarer rundt 727 millioner norske kroner basert på en gjennomsnittlig valutakurs i første kvartal. Til sammenligning lå tapet på 67 millioner dollar i fjerde kvartal.

  – Vi visste at første kvartal ville bli utfordrende økonomisk ettersom vi hadde begrenset flyging i perioden som tradisjonelt er en sesong med lavere etterspørsel, sier administrerende direktør i Norse Atlantic, Bjørn Tore Larsen.

  teaser
  i dag 06:00
  Norse Atlantic tapte 727 millioner kroner før skatt
 • Marianne Stensland
  06:24

  Resultathopp for M Vest Energy

  Oljeselskapet M Vest Energy, hvor investor Trond Mohn er største eier, fikk et resultat før skatt på 46,5 millioner kroner i første kvartal 2023, ifølge en rapport.

  Til sammenligning landet resultatet før skatt i samme periode i fjor på minus 3,9 millioner kroner.

  Selskapet i omsatte for 201 millioner i første kvartal i år, opp fra 16,5 millioner i første kvartal 2022.

  Olje- og gassprisene er volatile, men for tiden på høye nivåer, skriver M Vest Energy i rapporten.

  Selskapet påpeker imidlertid at det det er risiko for reduserte priser i fremtiden, og at det er utsatt for ulike former for finansiell risiko.

 • Marianne Stensland
  06:14

  PGS har sikret forhåndsfinansiering til ny multiklientundersøkelse

  Seismikkselskapet PGS har sikret forhåndsfinansiering til en flersesongs multiklientundersøkelse i Norskehavet, ifølge en børsmelding.

  Den første delen av undersøkelsen skal gjennomføres av fartøyet Ramform Hyperion og vil begynne i slutten av juni.

  Den andre delen av undersøkelsen skal gjennomføres i 2024.

  Administrerende direktør Rune Olav Pedersen sier i en kommentar at han er glad for å ha sikret forhåndsfinansiering til nok en multiklientundersøkelse og sier den høye aktiviteten på området er et sterkt bevis på fornyet leteinteresse på norsk sokkel.

 • Marianne Stensland
  06:05

  Aega forbedret resultatet

  Solenergiselskapet Aega rapporterer onsdag om et resultat før skatt på minus 489.669 euro (rundt 5,8 millioner norske kroner) i første kvartal 2023.

  Det fremgår av selskapets kvartalsrapport.

  Til sammenligning landet resultatet før skatt på minus 1.177.220 euro i første kvartal i fjor.

  Selskapet hadde en omsetning på 722.096 euro (ca. 8,7 millioner kroner) for kvartalet – en oppgang fra samme periode året før da omsetningen endte på 596.398 euro.

  Brutto driftsresultat endte på 303.134 euro (ca. 3,6 millioner kroner) i første kvartal 2023, opp fra 210.303 euro i samme periode i fjor.

  – Vi er glade for å kunne rapportere økende produksjon i tråd med våre forventninger. Vårt fokus på effektiv drift og kostnadskontroll har fortsatt, og selv om det er noen sesongmessige effekter i kvartalet er det godt å se dette reflektert i en sterk kontantstrøm fra drift og positiv Ebitda, sier administrerende direktør Nils P. Skaset i en kommentar.

 • Asgeir Aga Nilsen
  05:33

  Frontline mangedoblet resultatet i første kvartal

  Resultatet etter skatt endte på 200 millioner dollar, opp fra 31 millioner dollar i første kvartal i fjor.

  De samlede inntektene landet på 512 millioner dollar, opp fra 223 millioner dollar i samme periode i fjor.

  Analytikerne hadde ventet inntekter på 355 millioner dollar, et driftsresultat på 249 millioner dollar og et resultat etter skatt på 214 millioner dollar, ifølge Bloomberg.

  teaser
  i dag 05:30
  Frontline mangedoblet resultatet i første kvartal
 • Anders Nybakken Kvale
  05:19

  Investor ser shipping-comeback – kjøper i Fredriksen-aksje (+)

  Joakim Hannisdahl posisjonerer seg for tørrlastbyks på børs. Analytiker Ingeborg Almås mener det er oppside i fraktmarkedet, men at makrobildet er avgjørende.

  Les full sak (bak betalingsmur):

  teaser
  i dag 04:00
  Investor ser shipping-comeback – kjøper i Fredriksen-aksje
 • Infront TDN Direkt
  05:17

  Ny kontrakt for Odfjell Drilling-rigg

  Riggselskapet Odfjell Drilling har inngått en kontrakt med ConocoPhillips Skandinavia for boreriggen "Deepsea Yantai", ifølge en melding onsdag.

  Kontrakten inkluderer boring av en brønn, i PL 891 i Norskehavet, med opsjon på å bore ytterligere to brønner. Det faste arbeidsomfanget er estimert til å ta 72 dager og vil starte i tredje kvartal 2024.

  Den faste ordrereserven for riggen strekker seg dermed inn i fjerde kvartal 2024.

 • Kjetil Malkenes Hovland
  05:12

  Utsetter fristen for Lumi-bud og dropper krav

  Hanover Investors vil kjøpe Lumi Gruppen, som eier privatskolene Sonans og Oslo Nye Høyskole.

  Selskapet dropper nå sitt krav om at 90 prosent av eierne i Lumi Gruppen må godta budet, ifølge en melding.

  Hanover sier selskapet så langt har fått aksept for budet fra rundt 11,6 prosent av eierne. Dermed eier Hanover nå totalt 44,6 prosent av Lumi Gruppen.

  For å gi aksjonærene mulighet til å akseptere budet, forlenger budgiveren fristen til 6. juni.

  Budet var på 15,25 kroner per aksje. Lumi-aksjen stengte tirsdag på 14,70 kroner.

 • Jonas Hagmansen
  04:35

  Tungt børsfall i Hongkong

  Samtlige indekser i Asia og Stillehavsområdet faller onsdag morgen etter svake PMI-tall fra Kina.

  Slik ser det ut for de ledende indeksene i Asia og Stillehavsområdet i 06-tiden tirsdag morgen:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo 1,1 prosent

  • Shanghai Composite faller 0,74 prosent

  • Kospi i Seoul er ned 0,16 prosent

  • FTSE Straits Times i Singapore faller 0,58 prosent

  • Taiwan Weighted Index faller 0,41 prosent

  • ASX 200 i Sydney faller 1,21 prosent

  • Hang Seng i Hongkong faller 2,3 prosent

  Børsfallet i Hongkong sender Hang Seng indeksen ned 20 prosent siden toppen i januar i år. Indeksen har ikke vært lavere i 2023, skriver CNBC.

  teaser
  i dag 04:06
  Tungt børsfall i Hongkong: 20 prosent ned siden januar