Min liste finner du under Min oversikt i menyen.
Velkommen til nye Aksjelive!
Ris eller ros? Gjerne gi oss tilbakemeldinger her.

Nyheter

 • Festet innlegg

  Pollestad lover næringen at lakseskatten blir endret

  23. januar 15:12
  Infront TDN Direkt

  Sp-topp Geir Pollestad lover oppdrettsnæringen at lakseskatten blir endret.

  Det blir ikke noen blåkopi av det vi først presenterte, sier Senterpartiets Geir Pollestad til Dagbladet.

  – Kommer det vesentlige endringer av lakseskatten?

  – Ja, det er helt sikkert, svarer Pollestad til Dagbladet.

  – Vi har sagt mange ganger at høringen er reell. Det er ting man ikke har tatt helt stilling til. Det vil bli endringer og vi går inn i dette med åpent sinn, legger han til.

  Pollestad går nå langt i å bekrefte at den upopulære normprisen er tatt av bordet for godt. Han sier det opprinnelige forslaget om å følge Nasdaq-prisen «ikke var et fullgodt system», skriver Dagbladet.

  – Det som må være klinkende klart er at det er den reelle prisen som skal gjelde, slår Pollestad fast.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Anders Nybakken Kvale
  22 min

  Ny kontrakt for Spetalen-rederi: – Øker utbyttekapasiteten

  Det Euronext Growth-noterte offshorerederiet Standard Supply har landet en ettårig kontrakt for forsyningsskipet «Standard Supplier».

  Raten er på 23.000 dollar per dag, tilsvarende rundt 256.000 kroner med dagens valutakurs.

  Det fremgår i en børsmelding fra morgenen torsdag.

  – Kontrakten alene vil øke vår utbyttekapasitet med rundt 0,3 kroner per aksje de kommende 12 månedene, sier styreleder Martin Nes.

  teaser
  Mindre enn 50 minutter siden
  Ny kontrakt for Spetalen-rederi: – Øker utbyttekapasiteten
 • Infront TDN Direkt / Andrine Resvoll
  10:52

  Lagarde om inflasjonsutsiktene: – Jeg kan ikke si at vi er fornøyd

  Sentralbanksjef Christine Lagarde i Den europeiske sentralbanken (ESB) sier torsdag under en tale i Hannover, etter at inflasjonstallene for mai ble publisert, at det ennå ikke er klare tegn på at underliggende inflasjon har toppet ut.

  Det skriver Bloomberg News.

  – Jeg kan ikke si at vi er fornøyd med inflasjonsutsiktene, sier hun.

  Videre sier Lagarde at inflasjonen er for høy, og ser ut til å være det for lenge, og at sentralbanken fortsatt har en jobb å gjøre med renten.

  Prisveksten i eurosonen (landene som bruker euro) faller til 6,1 prosent i mai fra samme periode året før. Det viser foreløpige tall fra EUs Statistikkbyrå.

  Kjerneinflasjonen demper seg seg samtidig til 5,3 prosent forrige måned.

  På forhånd var det ventet en prisvekst på 6,3 prosent i mai, og en kjerneinflasjon på 5,5 prosent, ifølge Bloomberg.

  teaser
  Mindre enn 3 timer siden
  Prisveksten i eurosonen demper seg til 6,1 prosent i mai
 • Anders Nybakken Kvale
  08:06

  Pareto tar inn Norwegian i porteføljen

  Meglerhuset Pareto Securities har satt modellporteføljen sin for juni, og inn kommer blant annet flyselskapet Norwegian.

  Et sterkt flymarked, robust kontantstrøm og forhåndssalg får flyanalytiker Kenneth Sivertsen til å tro på en god sommer for Norwegian, fremgår det.

  - Med stigende billettpriser og Flyr ute av bildet, ser Norwegian ut som en relativ favoritt i et flymarked der kapasiteten ikke står i stil med etterspørselsveksten. I tillegg kommer lavere drivstoffkostnader og skala til å redusere kostnader, sier Sivertsen i oppdateringen.

  Slik er alle endringene for juni:

  • Inn: DNB, Norwegian og Protector

  • Ut:  Borregaard, Crayon og Vår Energi

  • Beholdes: Adevinta, Aker BP, Bonheur, Europris, Hafnia, Mowi og Subsea 7

  teaser
  26. mai
  Forvalter tar Norwegian-gevinst etter aksjebyks
 • Jonas Hagmansen
  07:45

  PGS sikrer ny kontrakt

  Seismikkselskapet PGS sikrer en 3D-seismikkinnhentningskontrakt i Middelhavet. Skipet «Ramform Hyperion» er ventet å begynne på oppdraget, som vil ta rundt 70 dager, sent i tredje kvartal.

  Kontrakten har en verdi på 10 millioner dollar eller mer.

  https://newsweb.oslobors.no/message/592166
 • Infront TDN Direkt
  07:38

  Eidesvik Offshore selger skip

  Eidesvik Offshore har inngått en avtale om salg av sine tre gjenværende seismikkskip til to separate kjøpere, ifølge en melding torsdag.

  Alle tre skipene er i opplag og bokført som eiendeler holdt for salg. Salgene er ventet gjennomført i sommer og selskapet vil da bokføre en gevinst på rundt 63 millioner kroner.

  -Vi er fornøyd med å annonsere salget av tre ikke-strategiske eiendeler med en solid gevinst. Salget vil videre forbedre vår allerede sterke balanse, kommenterer administrerende direktør Gitte Gard Talmo.

 • Jonas Hagmansen
  06:53

  Golden Ocean-sjefen går av

  Ulrik Andersen går av som konsernsjef i selskapet. Styret har pekt ut Lars-Christian Svendsen som hans etterfølger.

  Det kommer frem i en børsmelding.

  Andersen vil være tilgjengelig for selskapet frem til 1. september, står det i meldingen.

  – Jeg vil takke Ulrik for hans bidrag til Golden Ocean. Han har ledet selskapet gjennom en periode med flåtevekst og flåtefornyelse. Jeg ønsker Ulrik suksess i hans fremtidige arbeid, sier Golden Ocean-styreleder Ola Lorentzon i en uttalelse.

  Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Andersen slutter i Golden Ocean på dagen. Det riktige er at han er tilgjengelig for selskapet frem til september.

 • Andrine Resvoll
  06:49

  Dof vil tilbake til Oslo Børs

  Rederiet Dof vil søke om notering på Oslo Børs, opplyser selskapet i en melding torsdag.

  Dof ble tatt av børs da selskapet ble begjæret konkurs tidligere i år.

  Noteringen er ventet å bestå av en rettet emisjon og et bredt offentlig tilbud, samt en rettet emisjon til visse investorer internasjonalt.

  Dof har tidligere uttalt at de planlegger en ny børsnotering i juni.

  teaser
  8. mars
  Sikter mot juni-notering av «nye» Dof tross konkurs-anke: – Ikke heldig at dette har tatt så lang tid
 • Andrine Resvoll
  06:36

  Tine økte resultatet i første tertial tross krevende marked

  Tine Gruppa fikk et driftsresultat på 443 millioner i første tertial, altså i årets fire første måneder. Det var en oppgang fra 354 millioner kroner i tilsvarende tertial i fjor.

  Det kommer frem i selskapets ferske tertialrapport.

  Resultat før skatt endte på 521 millioner kroner i perioden, opp fra 348 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

  Salgsinntektene landet på knappe 8,3 milliarder kroner i tertialet, opp fra 7,6 milliarder i samme periode i fjor. Økningen i salgsinntektene er drevet av prisøkninger i alle deler av virksomheten som er tatt ut for å dekke prisøkningene inn til Tine, skriver selskapet.

  Tine skriver at de opplever volumfall i alle virksomheter, da markedet preges av mer prisbevisste forbrukere. Transportkostnadene har økt med omtrent 17 prosent hittil i år.

  Tine Gruppa er også påvirket av høyere priser på transport, og generelt av høy prisvekst og lønnsvekst. I tillegg påvirker svak krone mot euro innkjøpsprisene negativt.

 • Kjetil Malkenes Hovland
  06:08

  Aker Horizons får støtte fra Innovasjon Norge

  Innovasjon Norge bevilger inntil 135 millioner kroner i lån og støtte til Aker Horizons' prosjekt for å produsere hydrogen fra fornybar energi på Rjukan.

  Pengene gis til selskapet Aker Horizons Asset Development, og fordeles på inntil 85 millioner i støtte og inntil 50 millioner i et grønt lån.

  Målet med prosjektet på Rjukan er å installere elektrolysører med 20 megawatt kapasitet, og produsere rundt ni millioner tonn grønt hydrogen per dag, opplyser Aker Horizons.

  Selskapet opplyser også at det har tilgang på nødvendig kraft og infrastruktur på Rjukan.

  Planen er å ta en endelig investeringsbeslutning mot slutten av 2023 og være i kommersiell drift i 2025. Investeringen er ifølge selskapet på flere hundre millioner kroner.

  Aker Horizons har også planer om hydrogenproduksjon i Narvik. Selskapet har tidligere fått nei på en søknad om tilgang til større mengder kraft, ifølge Energiwatch.

 • Kjetil Malkenes Hovland
  05:40

  Norcod i minus i «utfordrende» kvartal

  Torskeoppdretteren Norcod leverer et resultat etter skatt på minus 43 millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med minus 46 millioner i samme kvartal i fjor.

  Driftsresultatet er på minus 27,8 millioner, fra minus 45 millioner ett år tidligere.

  Selskapet melder om et «utfordrende» kvartal. Norcod har vært i dialog med Fiskeridirektoratet om mistenkt torskerømming, og måtte fremskynde slakting av gytemoden fisk.

  Omsetningen i selskapet økte til 125 millioner kroner, fra 83 millioner i fjorårets første kvartal.

  Fremskyndingen av slakting bidro til at slaktevolumet ble på 3.362 tonn i første kvartal, opp fra 2.027 tonn i samme kvartal i fjor.

 • Kjetil Malkenes Hovland
  05:17

  Kronen styrker seg

  Den norske kronen styrker seg torsdag, etter at den onsdag nådde sine svakeste nivåer siden coronakrisen startet i 2020.

  • Euroen var oppe i en verdi på 12,05 kroner da kronen var på sitt svakeste onsdag. Torsdag er en euro verdt 11,81 kroner

  • Dollaren var på det meste verdt 11,29 kroner onsdag. Torsdag handles den til 11,06 kroner

  Dollaren har blitt om lag 13 prosent sterkere mot kronen og euroen har blitt om lag 12 prosent sterkere mot kronen siden nyttår.

  Analytikerne er usikre på hvorfor kronen har svekket seg så mye i år, men knytter det blant annet til endringer i rentepolitikken globalt og uro i markedene. Kronen har svekket seg betraktelig mot andre valutaer de siste ti årene.

  I44-indeksen, som måler kronens styrke mot 44 handelspartneres valutaer, nådde onsdag sitt svakeste nivå siden mars 2020, på 126,2 poeng.

 • Jonas Hagmansen
  03:40

  Avtale om gjeldstaket stemt videre

  I natt ble republikanere og demokrater enige, og stemte gjennom avtalen om heving av gjeldstaket i representantenes hus.

  Nå gjenstår det at avtalen stemmes gjennom i senatet. Ledere i begge partier sier de ønsker å få avtalen gjennom innen 48 timer, skriver CNBC.

  Det vil i så fall være flere dager før 5.juni. Datoen finansminister Janet Yellen har sagt at USA går tom for penger og ikke lenger kan overholde sine betalingsforpliktelser.

  Hun har varslet om at det kan bety katastrofe for globale finansmarkeder.

 • Kristian Aaser
  i går21:30

  Nedgang på Wall Street før gjeldstak-avstemning

  De amerikanske aksjemarkedene endte dagen med fall før hevingen av gjeldstaket skal stemmes over i Representantenes hus.

  Slik endte det ved børsstenging:

  • S&P 500 endte ned 0,60 prosent

  • Dow Jones endte ned 0,55 prosent

  • Nasdaq Composite endte ned 0,63 prosent

  teaser
  i går 13:30
  Nedgang på Wall Street før gjeldstak-avstemning
 • Marianne Stensland
  i går16:34

  Ferd er nesten helt ute av IT-aksje etter storsalg

  Johan H. Andresen og familiens investeringsselskap Ferd har solgt unna Link Mobility-aksjer i høy fart etter at aksjen gjorde et byks i mai.

  I slutten av april satt Ferd på 5.354.187 aksjer i IT-selskapet. Nå er beholdningen redusert til 268.598 aksjer. Det viser E24s investorlister.

  teaser
  i går 15:42
  Ferd er nesten helt ute av IT-aksje etter storsalg
 • Truls Lier
  i går16:05

  Nedgangen tiltar på Wall Street

  Pilene har pekt nedover på Wall Street helt siden åpning, og fallet har tiltatt gjennom de første par timene med handel onsdag.

  Alle de tre toneangivende indeksene er nå tydelig ned, i motsetning til den litt mer positive utviklingen for teknologiindeksen Nasdaq i tidlig handel.

  Slik ser det ut like før klokken 18:

  • S&P 500 faller 0,74 prosent

  • Dow Jones faller 0,73 prosent

  • Nasdaq Composite faller 0,69 prosent

  En etterlengtet løsning på gjeldstaksdramaet i USA kan potensielt komme et steg nærmere etter stengetid på Wall Street i dag. Natt til torsdag norsk tid skal etter planen forslaget som å heve gjeldstaket stemmes over i Representantenes hus.

  teaser
  i går 13:30
  Nedgang på Wall Street før gjeldstak-avstemning