Min liste finner du under Min oversikt i menyen.
Velkommen til nye Aksjelive!
Ris eller ros? Gjerne gi oss tilbakemeldinger her.

Nyheter

 • Festet innlegg

  Agilyx og BioBTX inngår strategisk samarbeid

  24. april 07:35
  Infront/TDN Direkt

  Agilyx og BioBTX har inngått et strategisk samarbeid for å utforske oppskaleringen av BioBTX-teknologi ved et kommersielt demonstrasjonsanlegg for produksjon av fornybare aromatiske kjemikalier.

  Det fremgår av en melding mandag.

  – Dette er en betydelig milepæl for kjemisk resirkulering ettersom det demonstrerer hvor allsidig Agilyx' konverteringsteknologi er både for å muliggjøre en sirkulær verdikjede for plast, og nå altså også aromatiske kjemikalier. Vi er glade for at vi nå kan kombinere disse to teknologiene i dette innovative samarbeidet, sier administrerende direktør Tim Stedman i Agilyx i en kommentar.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Daniel Nerli Gussiås
  26 min

  Økonomisk tilbakegang i eurosonen i første kvartal

  De oppdaterte tallene for første kvartal viser at BNP i eurosonen sank med 0,1 prosent i første kvartal, ifølge statistikkbyrået Eurostat. De foreløpige tallene, som kom i midten av mai, anslo en vekst på 0,1 prosent.

  Slik var BNP-tallene i eurosonens største økonomier sammenlignet med forrige kvartal.

  • Tysklands økonomi krympet med 0,3 prosent

  • Italias BNP steg med 0,6 prosent

  • Spanias økonomi steg med 0,5 prosent

  • Frankrikes BNP økte med 0,2 prosent

  Sysselsettingen økte med 0,6 prosent i eurosonen sammenlignet med kvartalet før:

  teaser
  Mindre enn 40 minutter siden
  Økonomisk tilbakegang i eurosonen i første kvartal
 • Daniel Nerli Gussiås
  27 min

  SAS vil søke erstatning på grunn av flygelederkonflikt ved Kastrup

  Trafikktall for mai viser at SAS fraktet 2,2 millioner passasjerer.

  I måneden før, i april, fraktet SAS 1,9 millioner passasjerer.

  – Vi er glade for å se at etterspørselen på reiser fortsetter å øke. 2,2 millioner passasjerer reiste med SAS i mai, en økning på 19 prosent sammenlignet med samme måned året før, sier SAS-sjef Anko van der Werff i en melding.

  Videre skriver SAS-sjefen at SAS vil be om erstatning som følge av kostnader knyttet til flygelederkonflikt ved Kastrup i København.

  – De siste månedene har kapasitetsproblem knyttet til flygeledelsen i København forårsaket betydelige problemer for flyselskap, flyplasser og ikke minst passasjerene våre. Vi forventer at alle parter tar sitt ansvar og ser til at våre passasherer kan reise hvor de vil og når de vil i sommer. Vi kommer til å be om erstatning for de kostnadene som problemene har forårsaket, skriver SAS-sjefen.

  Les mer her:

  teaser
  Mindre enn 40 minutter siden
  SAS vil søke erstatning på grunn av flygelederkonflikt ved Kastrup
 • Daniel Nerli Gussiås
  07:36

  Ultimovacs faller tungt etter testresultater

  Det norske bioteknologiselskapet faller 28,2 prosent like etter klokken 09.30.

  Ultimovacs' NIPU-studie, hvor kreftvaksinen UV1 ble testet ut i kombinasjon med standardbehandling med immunterapi hos andre-linje pasienter med avansert lungehinnekreft, nådde ikke effektmålet knyttet til progresjonsfri overlevelse (PFS).

  Det fremgår av en melding fra selskapet onsdag.

  Samtidig viste en tilleggsanalyse av det samme effektmålet, foretatt ved sykehusene der pasientene fikk behandling, en statistisk signifikant positiv effekt av UV1-vaksinen.

 • Daniel Nerli Gussiås
  06:33

  Venter oppgang på Oslo Børs

  Etter gårsdagens opptur, tror både Nordnets Roger Berntsen og DNB Markets at Oslo Børs åpner opp i dag. Berntsen tror på en oppgang på 0,2 prosent, mens DNB Markets er hakket mer forsiktig og spår en oppgang på 0,1 prosent fra start.

 • Eivind Bøe
  06:07

  2020 Bulkers med 20 millioner i utbytte

  Rederiet har lagt frem en oppdatering om utbytte og rater for mai måned.

  Utbytte blir 0,08 dollar per aksje for mai. Det tilsvarer i alt knappe 20 millioner kroner.

  2020 Bulkers oppnådde i snitt rater på 25.600 millioner dollar per dag i mai (bruttotall for time charter).

 • Daniel Nerli Gussiås
  06:01

  Øker kursmålet og anbefaler kjøp av Kongsberg Gruppen

  DNB Markets gjenopptar dekning av Kongsberg Gruppen med kjøpsanbefaling med et kursmål på 550 kroner per aksje, ifølge en analyse onsdag kveld.

  I tillegg til at DNB Markets venter at Kongsberg Maritime gjennom de neste årene vil nyte godt av både den økende digitaliseringen og konverteringen til nye drivstoffalternativer innen shipping.

  Vi venter de at de stigende forsvarsinvesteringene i NATO og samarbeidende land kan gi en vekst som vil øke inntjeningen fra et resultat per aksje på 15,65 kroner i 2022 til 25,5 kroner i 2025, ifølge meglerhusets morgenrapport torsdag.

  Nordea Markets gjentar i en oppdatering torsdag kjøpsanbefaling på Kongsberg Gruppen, og også de med kursmål på 550 kroner pr aksje.

  «Vi forventer god resultatvekst innenfor alle fire av Kongsberg Gruppens forretningsenheter de neste årene. Støttet av en betydelig ordrebok og solide fundamentale forhold som følge av det grønne skiftet, kombinert med behov for økt sikkerhet og digitalisering, vil konsernet blomstre, hevder vi», skriver Nordea Markets.

 • Daniel Nerli Gussiås
  05:52

  Dette skjer i dag: SAS-tall og BNP i eurosonen

  Hang in there! Fredag og helg nærmer seg med stormskritt, men først har vi en nydelig torsdag fremfor oss.

  teaser
  i dag 05:21
  Dette skjer i dag: SAS-tall og BNP i eurosonen
 • Daniel Nerli Gussiås
  04:32

  Bredt børsfall etter overraskende sterke japanske BNP-tall

  Det går bedre i japansk økonomi enn ventet, viser ferske tall. Markedene responderer negativt.

  På forhånd var det ifølge Reuters ventet en økonomisk vekst på 1,9 prosent i landet, sammenlignet med samme periode i fjor. Natt til torsdag norsk tid viste imidlertid fasit at veksten var på 2,7 prosent.

  Det er en oppgang fra 1,6 prosent måneden før. Private investeringer, som ikke inkluderer eiendomsmarkedet, økte også med 1,4 prosent. Her var forhåndsestimatet fra Reuters på 0,9 prosent.

  I tillegg styrket den japanske valutaen yen seg med 0,14 prosent mot dollaren i mai, viser tallene fra japanske myndigheter.

  I morgentimene norsk tid, tiltar fallet i Asia- og Stillehavsområdene.

  Hang Seng i Hongkong er ned 0,41 prosent. Shanghai-indeksen i Kina faller 0,11 prosent. Kospi i Seoul er ned 0,30 prosent, mens CNBC100 Asia faller 0,64 prosent.

  ASX 200 i Sydney er den eneste indeksen som peker oppover torsdag morgen, med sine 0,20 prosent. Dette til tross for at landets handelsbalanse falt mer enn ventet til 7,45 milliarder amerikanske dollar i mai, etter et eksportfall på over 5 prosent, ifølge CNBC.

  teaser
  i dag 04:21
  Bredt børsfall etter overraskende sterke japanske BNP-tall
 • Andrine Resvoll, Synnøve Meisingset
  i går20:23

  Markant tek-fall på Nasdaq

  Tekonlogiaksjene tynget Wall Street onsdag.

  Slik ser det ut ved stenging klokken 22.00 norsk tid:

  • Industriindeksen Dow Jones steg 0,27 prosent.

  • Teknologitunge Nasdaq falt 1,29 prosent.

  • Den brede S&P 500 endte ned 0,38 prosent.

  S&P 500 og Nasdaq snudde nedover kort tid inn i handelsdagen onsdag, etter nedgang hos flere teknologiselskaper. Investorer venter nå på neste ukes inflasjonstall og rentemøte i Federal Reserve, påpeker Reuters.

  Teknologikjempene Amazon og Meta falt henholdsvis 4,25 prosent og 2,77 prosent. Alphabet falt 3,78 prosent, mens Microsoft endte ned 3,09 prosent.

  – Man kan se en liten tilbaketrekning på grunn av usikkerheten i markedet, sier Seema Shah, sjefsstrateg ved Principal Asset Management, til Bloomberg.

  teaser
  i går 13:31
  Markant tek-fall på Nasdaq
 • Andrine Resvoll
  i går20:21

  Asetek oppjusterer forventningene for 2023

  Det danske selskapet Asetek oppjusterer forventningene til inntekter og driftsresultat for hele 2023, skriver selskapet i en børsmelding.

  Selskapet forventer en økning i inntektene på mellom 25 og 35 prosent i 2023, sammenlignet med 2022. Driftsresultatet ventes å ende på mellom fem og syv millioner dollar.

  Tidligere ventet selskapet en omsetningsvekst på mellom fem og 15 prosent, og et driftsresultat på mellom to og fire millioner dollar.

  Asetek lager komponenter for kjøling av datamaskiner. Selskapet er notert på Oslo Børs.

 • Andrine Resvoll
  i går15:26

  Hexagon Composite-styret foreslår å dele ut aksjer verdt 1,7 milliarder

  Styret i Hexagon Composite kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling der de ber om tillatelse til å betale ut 25 prosent av de utestående aksjene i Hexagon Purus som utbytte til aksjonærene.

  Det kommer frem i en børsmelding onsdag.

  Hexagon Composite er verdsatt til 6,8 milliarder kroner på børs. 25 prosent av dette tilsvarer 1,7 milliarder kroner.

  Hexagon Composites eierskap vil reduseres betydelig, med forbehold om at generalforsamlingen godkjenner utbyttet. Selskapet vil da ha en ikke-kontrollerende eierandel i Hexagon Purus.

  – Vi mener at det foreslåtte utbyttet er av interesse hos aksjonærene i både Hexagon Composite og Hexagon Purus, sier Knut Flakk, styreleder i Hexagon Composites.

  teaser
  i går 14:59
  Hexagon Composite-styret foreslår å dele ut aksjer verdt 1,7 milliarder
 • Fredrick Chr. Ekeseth
  i går13:47

  Bank Norwegian blir filial av Noba Bank

  Svenske Nordax Bank, som eier Bank Norwegian, endrer konsernnavn til Noba Bank Group, ifølge en melding onsdag.

  Bank Norwegian, som inntil nylig har vært markedsført som en filial av Nordax Bank, vil heretter hete «Bank Norwegian, en filial av Noba Bank Group», fremgår det.

  Navnebyttet kommer som følge av at morselskapet Nordax Holding AB endrer navn til Noba Holding AB. Med dette blir bankens alle tre eksisterende varemerker, Bank Norwegian, Nordax Bank og Svensk Hypotekspension, samlet under konsernnavnet Noba.

  De ulike varemerkene, inkludert Nordax Bank, kommer imidlertid fortsatt til å bli brukt separat som før, og kundene påvirkes ikke, påpekes det.

 • Andrine Resvoll
  i går13:34

  Wall Street åpner med forsiktig oppgang

  Slik ser det ut like etter åpning klokken 15.30 norsk tid:

  • Industriindeksen Dow Jones stiger 0,07 prosent.

  • Teknologitunge Nasdaq er opp 0,27 prosent.

  • Den brede S&P 500 stiger 0,09 prosent.

  Tirsdag endte det med oppgang for alle de tre nøkkelindeksene.

  teaser
  i går 13:31
  Markant tek-fall på Nasdaq
 • Eivind Bøe
  i går09:54

  Danske Bank–sjefen om norsk salgsprosess: - Har kommet langt

  Carsten Rasch Egeriis, konsernsjef i Danske Bank Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

  Aksjeanalytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier er på presentasjonen av den nye strategien til Danske Bank i Danmark.

  Gjerland tar ordet i spørsmål og svar-sekvensen. Her stiller han spørsmål om prosessen med å selge den norske privatvirksomheten. Gjerland spør om det er én eller flere budgivere.

  – Du kan se det som at vi har kommet langt i å se på alternativer. Dette er noe vi har sett på en stund, sier konsernsjef i Danske Bank, Carsten Egeriis, fra podiet.

  Egeriis vil ikke love at Danske Bank har landet på en konklusjon om hvem som kjøper virksomheten innen 21. juli. Banken legger denne datoen frem kvartalsresultater.

  – Men vi vil da gi en oppdatering om hvor vi står, sier Egeriis som ikke har ytterligere kommentarer til spørsmålet.

  teaser
  i går 09:33
  Priser Danskes norske privatkunder til over ni milliarder
 • Daniel Nerli Gussiås
  i går08:39

  Danske Bank-aksjen stiger kraftig

  Onsdag morgen kom nyheten om at Danske Bank trekker seg ut av privatmarkedet i Norge.

  Etter børsåpning i København steg aksjen over 5,3 prosent, noe som er det største bykset siden oktober.

  Klokken 11.30 er aksjen noe ned, men fremdeles opp 4,9 prosent. Aksjen er opp 14 prosent siden årsskiftet.

  Stigningen kan neppe settes i sammenheng med at Danske Bank trekker sg ut av privatmarkedet i Norge. Samtidig som nyheten om kuttene i Norge ble kjent, la banken nemlig frem sine fremtidsplaner for driften.

  Der kom det frem at banken ser for seg å dele ut over 50 milliarder danske kroner i utbytte innen 2026, ifølge Bloomberg.

  De ser også for seg en avkastning på egenkapitalen på 13 prosent, mot dagens mål om en avkastning på mellom 8,5 og 9 prosent.

  Banken kommer fra en turbulent periode med hvitvasking av penger og andre skandaler. Banken har inngått et forlik med både amerikanske myndigheter og flere kunder til en verdi på 16 milliarder danske kroner etter skandalene, ifølge Bloomberg.

  Hele ledelsen er byttet ut de siste årene.

  Danske Bank endret så sent som i april egen guiding for 2023 til et netto resultat på 16,5 til 18,5 milliarder kroner, mot 15 til 16 milliarder kroner tidligere.

  Foto: JENS NOERGAARD LARSEN