Kjært barn har mange navn, men ikke disse

Lyst å kalle din sønn opp etter Tom Cruise? Bare glem det. Hvis du bor i Portugal.

<p><b>NOPE:</b> Navn er viktig, men Supermann, Tom og Saddam Hussein kan by på problemer i noen land.<br/></p>

NOPE: Navn er viktig, men Supermann, Tom og Saddam Hussein kan by på problemer i noen land.

En familie i Frankrike fikk nei fra en dommer da de ville kalle barnet sitt for Nutella. Nutella er et sjokoladepålegg, og det ble bestemt at man ikke kan kalle opp sitt barn etter et merkenavn.

Etter den nyheten har Sky News laget en liste over navn som er ulovlig i forskjellige land. 

I 2013 kom en liste fra New Zealands myndigheter med en liste over navn som har blitt forbudt i landet. På listen var det navn som Majesty, Queen Victoria, Lucifer og Mafia No Fear. I tillegg ble navn som 4Real og V8 stoppet av myndighetene før foreldrene fikk navngitt barnet sitt.

Norge på listen

Norge er også på listen til Sky. Navnet Bjørn ble forbudt i Norge for et par år siden på grunn av tilknytning til dyreverden. Forbudet ble senere opphevet etter protester.

I Venezuela kan man ikke kalle babyen sin for Supermann. Mens i Danmark har man en liste på rundt 7.000 navn som foreldre kan velge mellom. Navn som Anus og Monkey har blitt avvist fra listen.

Nei til Tom

I Brasil er det ikke lov å kalle barnet sitt for Saddam Hussein, mens Robocop ble for drøyt for myndigheten i Mexico.

Portugal har forbydd navnet Tom, av en eller annen grunn.

Vi starter og slutter med en fransk navnestrid. En fransk familie ville kalle datteren sin for Magane Renaud i 2000, men fikk nei fra myndighetene fordi det lignet for mye på det franske bilmerket Renault Mégane. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå