Fotballfrue skapte nyhet med gammel ost

Hva har man hvis man tar en fotballfrue og en pakke Snøfrisk utgått på dato?

OBS, ER DATOEN SJEKKET? Fotballfrue Caroline Berg-Eriksen ble syk etter å ha spist gammel Snøfrisk. Forhåpentligvis er disse nøttene ikke gått ut på dato.
OBS, ER DATOEN SJEKKET? Fotballfrue Caroline Berg-Eriksen ble syk etter å ha spist gammel Snøfrisk. Forhåpentligvis er disse nøttene ikke gått ut på dato.

Jo, da har man jaggu en nyhet.

I hvert fall ifølge Varden som tirsdag kunne brette ut den «utrolige» historien om at Caroline Berg-Eriksen, kona til Odd Grenland-spiller Lars-Kristian Eriksen, ble syk etter å ha spist gammel ost.  

- Jeg ble skikkelig kvalm og følte meg utrolig dårlig. Det kom veldig plutselig søndag kveld, og jeg skjønte ikke hva som gjorde meg syk, sier fotballfruen til Varden.

Det lyder rent dramatisk, og kanskje ikke rart at sykdomsårsaken var uklar, siden synderen hadde gjemt seg i kjøleskapet. Ja, det var en pakke Snøfrisk som hadde gjort henne syk.

Varden har gjort sine saker bra, og til og med skaffet dokumentasjon. I et bilde i avisen ser man Snøfrisk-pakken med godt synlig datostempel: 12.04.12 – altså nesten én hel måned for gammel.

Også var Snøfrisk-pakken kjøpt på Joker sist søndag!

Joker beklager heldigvis overfor Varden og Berg-Eriksen at de hadde en gammel vare i butikken, og til tross for at hun måtte spy flere ganger, tar fotballfruen det hele svært sporty.

- Alle kan gjøre feil, sier hun til Varden, og legger til at hun må bli flinkere til å sjekke datostemplingen nøyere.

Og er du en som ofte glemmer å sjekke datostemplingen, fortvil ikke. Nettavisen har nemlig plukket opp historien, og tatt den opp til et helt nytt nivå ved å gi deg en innføring i hvordan datostempling fungerer: «Siste holdbarhetsdato» bør ikke spises etter datostempling, mens «best før» fint kan spises etter datostempling, kan man lese.

På Snøfrisk-pakken sto det faktisk «best før». Hvor er de kritiske spørsmålene mot Snøfrisk-produsent Tine? Blir de vernet på grunn av påkjenningene rundt smørkrisen - og nå den nye kuvertsmørkrisen?

Mange syns kanskje Varden smører litt vel på i denne saken, men én ting har i hvert fall alle blitt litt mer bevisst på denne tirsdagen: Husk å sjekke datostemplingen!

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå