Selger lykkepiller til hunder og katter

I Sverige blir det stadig mer vanlig å gi antidepressiva til husdyr.

<p>LYKKEPILLER: Det blir mer og mer vanlig å gi husdyr antidepressiva i Sverige. Ifølge Forskning.no er ikke trenden den samme i Norge.<br/></p>

LYKKEPILLER: Det blir mer og mer vanlig å gi husdyr antidepressiva i Sverige. Ifølge Forskning.no er ikke trenden den samme i Norge.

Salget av antidepressiva til husdyr har økt med 50 prosent i løpet av få år i Sverige, melder SVT.

Svenskene brukte hele 450.000 svenske kroner på lykkepiller til husdyrene sine i fjor, ifølge tall fra Apotekenes Service AB, skriver Forskning.no.

En kvinne forteller at katten hennes fikk angstanfall om kvelden.

- Hun fikk panikk hver gang jeg duppet av, og begynte å løpe frem og tilbake i sengen, opp på ansiktet mitt og inn på badet. Jeg holdt på å bli gal, sier katteeiren til SVT.

Dette førte til at både katten og kvinnen fikk søvnproblemer, og kvinnen vurderte avliving, før hun fant løsningen: lykkepiller.

- Én enkelt pille, og hun ble en helt annen katt, sier eieren.

Brita Ranheim ved Norges veterinæhøyskoe forteller at man bruker antidepressiva til dyr, når man ønsker adferdsendring.

- En økning i forbruket kan skyldes økt bevissthet og vilje til å jobbe med adferdsproblemer hos dyr, samt økt markedsføring fra produsentene, sier hun til Forskning.no.

I Norge er ikke trenden den samme som i Sverige, ifølge nettstedet. I 2011 ble det kjøpt antidepressiva til husdyr for 266.318 kroner, en 12 prosents økning fra 2010.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå