Nytt fra børsselskapene

Balder fortsetter oppkjøpet i Entra

Balder har økt eierandelen i Entra til 20,2 prosent, og blokkerer med det en full overtagelse av selskapet fra konkurrentene.

Balder
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Svenske Balder har kjøpt 100.000 aksjer i Entra til en kurs på 191,15, etter transaksjonen eier Balder omtrent 36,46 millioner aksjer, tilsvarende 20,2 prosent av aksjekapitalen og stemmeretter.

Milliardæren Erik Selin og hans selskap Balder Fastigheter har kjøpt seg opp til en eierandel på 20 prosent, som er nok til å blokkere en full overtagelse av Entra. Dagens kjøp ligger èn krone og 15 øre over det høyeste

Les også

Svenske SBB er tilbake i kampen om Entra: – Har blitt kontaktet av visse Entra-aksjonærer

Budkrigen om Entra

I fjor høst meldte tre svenske eiendomsselskaper interesse for den norske eiendomsgiganten. Castellum og SBB annonserte hvert sitt bud på Entra.

I januar varslet Castellum at budforslaget fra 18. desember nå er formelt godkjent av Oslo Børs, og at den formelle budprosessen nå er i gang.

Det er ingen øvrige endringer i buddokumentet fra 18. desember. Dermed vil Entra-aksjonærene fortsatt få 8 Castellum-aksjer for hver 13. Entra-aksje, pluss 54,39 kroner per aksje i Entra, dersom man godtar budet.

Les også

Castellum varsler økt bud på Entra

Per dags dato tilsvarer det en verdsettelse av Entra på 186,19 kroner per aksje. Dette endrer seg naturlignok i takt med at Castellum-aksjen beveger seg i markedet.

Like før jul meldte Castellum at de vil øke sitt bud i både kontanter og aksjer. Burdet verdsatte hver Entra-aksje til 185 kroner, og erstattet et tidligere bud som verdsatte aksjene til 171 kroner.

SBBs siste bud

Etter å ha meldt seg ut av kampen om Entra kom SBB på banen med et nytt bud. Det er høyere enn budet fra Castellum og langt høyere enn det første budet fra SBB.

I budet verdsetter SBB hver Entra-aksje til 190 kroner. Dermed vil SBB legge 34,6 milliarder på bordet for å kjøpe Entra.

– For vår del kan jeg være veldig tydelig. Dette er vårt siste bud, sa administrerende direktør i Ilija Batljan i SBB til nyhetsbyrået Direkt.

Les meldingen her
Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Aksjelive
  3. Entra

Flere artikler

  1. Entra-styret åpner døren for bedre bud

  2. Castellum-sjefen vil friste Entra-eiere med sukret bud og milliardsalg

  3. Castellum varsler økt bud på Entra

  4. Balder fortsetter å kjøpe seg opp i Entra

  5. Svenske SBB er tilbake i kampen om Entra: – Har blitt kontaktet av visse Entra-aksjonærer