Ja til prøveprosjekt om nullutslipp i Bergen og Oslo

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) gir Statens vegvesen i oppdrag å legge til rette for nullutslippssoner i Oslo og Bergen.

VIL TESTE UTSLIPPSFRIE SONER: Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) åpner opp for forbud mot bensin- og dieselbiler i deler av Bergen og Oslo.
  • NTB
Publisert:

– Regjeringen vil legge til rette for utprøving i form av pilotprosjekter. Nullutslippssoner vil kunne bidra til raskere innfasing av nullutslippskjøretøy, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) til Aftenposten.

Bergen og Oslo ønsker å teste ut slike forbudssoner for å redusere utslipp av skadelige klimagasser fra bensin- og dieselbiler.

Det er Statens vegvesen som får oppdraget med å legge til rette for nullutslippssoner og skal vurdere hvordan det kan gjennomføres uten å omfatte hovedveinettet og riksveier.

Innføring betyr forbud mot diesel- og bensinbiler i enkelte gater eller områder i byene. Det er ikke kjent hvordan forbudet påvirker hybridbiler.

Samferdselsministeren sier den største utfordringen er å få livene til innbyggerne og næringslivet til å fungere med restriksjonene.

– Vi må ikke lage for store ulemper for folk som ikke har råd til å kjøpe elbil umiddelbart, sier Hareide, som vedgår at det er «riktig å påpeke at dette er inngripende tiltak».

I Oslo er det i første omgang sentrum fra Aker Brygge til og med Tøyen, Grønland og Vaterland i øst som blir berørt. Sonene skal etter planen være på plass i 2023, skriver Aftenposten.

Stavanger og Trondheim er også interessert i å utrede nullutslippssoner.

Les også

Enighet om ny avtale: Billigere for elbiler i bompengeringen i Oslo

Les også

Høyeste bensinpris på over et år

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

  1. Bergen
  2. Oslo
  3. Statens vegvesen
  4. Knut Arild Hareide

Flere artikler

  1. Enighet om ny avtale: Billigere for elbiler i bompengeringen i Oslo

  2. Varsler innstramminger for elsparkesyklister: – Farligere enn du tror

  3. Hareide i samtaler med Sverige om hurtigtog Oslo-Stockholm

  4. Strengere regler for elsparkesykler: – Hvorfor skal fotgjengere ta støyten?

  5. Hareide vil tilby nasjonal interrail-billett i Norge