Kina vil kutte fossil energi til under 20 prosent i 2060

Kina tar sikte på å kutte bruken av fossil energi til under 20 prosent innen 2060, heter det i en plan som ble lagt fram søndag.

Damp velter ut av kjøletårnene til et kullkraftverk i Nanjing. Kina legger konkrete planer for å redusere bruken av kull, men først skal det bygges flere kullkraftverk.
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Planen følger av et løfte fra president Xi Jinping om at Kina skal nå utslippstoppen i 2030 og deretter redusere utslippene til landet er karbonnøyttralt i 2060.

Men Kina møter kritikk for at de fortsetter å bygge flere tiltalls nye kullkraftverk, samtidig som de øker produksjonen av kull for å utnytte høye kullpriser.

I planen var det en rekke andre mål for å oppnå karbonnøytralitet, blant annet om reduksjon av andelen fossil energi når fornybar energi fra sol og vind beregnes å ha økt til 1.200 gigawatt.

Kina står overfor en stor utfordring med å redusere utslippene siden 60 prosent av energien landet bruker, kommer fra kull. Økonomene er bekymret for at en for rask nedskjæring kan hemme veksten.

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

 1. Kullkraftverk
 2. Kina
 3. Energi
 4. Fornybar energi
 5. Kull
 6. Klima

Flere artikler

 1. IEA tror Kina kan kutte utslipp raskere: – Bra både for Kina og verden

 2. Kina stanser kullfinansiering i utlandet: – Beste klimanyhet på mange år

 3. Saudi-Arabia varsler nullutslipp innen 2060

 4. Mer fornybar, ikke mindre

 5. Gullrush for olje og gass: – En bortkastet sjanse