Hitecvision kjøper andel i Haugaland Kraft

Oppkjøpsfondet kjøper seg inn i kraftbransjen – og vil gjerne ha mer.

Alf C. Thorkildsen i Hitecvision

Tommy Ellingsen
 • Erlend Skarsaune (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

Mandag meldte Aftenbladet/E24 om etableringen av et nytt norsk havvindselskap i Haugesund. Bak selskapet Deep Ocean Wind står gründer og tidligere Aker Solutions-topp Knut Vassbotn, Knutsen OAS og Trygve Seglem, Sunnhordland Kraftlag og Haugaland Kraft.

Nå kommer meldingen om at oppkjøpsfondet Hitecvision i Stavanger kjøper seg inn i Haugaland Kraft. Investeringsselskapet kjøper Fjelberg Kraftlags andel på 3,67 prosent, melder Montel. Kjøpssummen er på 365 millioner kroner. Avtalen ble inngått 23. desember i fjor.

Før oppkjøpet blir endelig, må det avklares om noen av de andre kommunale eierne i Haugaland Kraft vil benytte seg av sin forkjøpsrett.

Alf C. Thorkildsen er seniorpartner i Hitecvision.

Hitecvision
Les også

Hitecvision-selskap skifter navn for å gå fra olje til havvind

Les også

Tidligere Equinor-topp blir partner i Hitecvision

Hitecvision viser til at oppkjøpet er et steg i retning av hvordan selskapet vil investere framover. Tidligere har pengene i stor grad blitt satt i selskap tilknyttet olje- og gassvirksomhet, men nå satses det mer innen fornybar energi.

– Vi synes dette er kjempespennende. Det viktigste er at Haugaland Kraft er et godt selskap, men det er også et steg i den retningen vi ønsker å gå, sier seniorpartner Alf C. Thorkildsen i Hitecvision til Montel.

Går oppkjøpet av Fjelberg Kraftlags andel i orden, er Hitecvision klar for å kjøpe mer, varsler Thorkildsen. Men konsesjonslovgivningen for vannkraft i Norge setter begrensninger for hvor mye oppkjøpsfondet kan eie – Hitecvision må nøye seg med en minoritetspost.
– Det tok oss mange år å komme der vi er innen olje- og gassinvesteringer. Vi ønsker kanskje å gjøre det litt raskere når det gjelder å komme oss inn i kraftindustrien. Så hvis vi får muligheten til å bli invitert inn i andre kraftselskaper, så er vi veldig interessert i det, sier Thorkildsen.

Les på E24+

Ole Ertvaag betalte 21 millioner i skatt: – Dette føles helt rett!

Publisert:
mail

DET GRØNNE SKIFTET

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

 1. AftenbladetE24
 2. Haugaland Kraft
 3. HitecVision

Flere artikler

 1. Hitecvision kjøper oljefelt for over 9 milliarder kroner

 2. Hitecvision-eid boreselskap arbeidsløst til sommeren

 3. Betalt innhold

  Slik ble Hitecvision store på olje

 4. Hitecvision tar gevinst på 4,5 milliarder kroner på eiendommer

 5. Hitecvisions nye milliardsatsing får hovedkontor i Stavanger