Det grønne skiftet

Equinor inngår samarbeid om blått hydrogen med Engie

De to selskapene har inngått en avtale om å undersøke utviklingen av verdikjeder for såkalt blått hydrogen, i Belgia, Nederland og Frankrike.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det skriver Equinor i en pressemelding. Betegnelsen blått hydrogen brukes rundt utviklingen av hydrogen fra naturgass.

I månedene som kommer skal selskapene i samtaler med potensielle kunder for å vurdere prosjektet, i tillegg til å opprette dialog med interessenter og myndigheter.

De to selskapene mener det er viktig å utvikle storskalaprosjekter for å gjøre det mulig for industrikunder og redusere sine CO₂-utslipp betydelig før 2030. Utviklingen av blått og fornybart hydrogen vil ifølge selskapene øke fremdriften i bygging av hydrogeninfrastruktur og gjenbruk av dagens naturgassinfrastruktur.

– Engie tror bestemt at hydrogen vil spille en nøkkelrolle i energiomstillingen. Engie produserer fornybart hydrogen og støtter utviklingen av markedet for hydrogen med lavt karbonavtrykk. Begge disse teknologiene vil være nødvendige for å akselerere utviklingen av en robust infrastruktur og overgangen til en karbonnøytral økonomi, sier administrerende direktør Edouard Neviaski i Engies Global Energy Management-enhet i en kommentar.

Les også

Aker Horizons inn i Yaras elektrifiseringsprosjekt i Porsgrunn

Equinors direktør for Low Carbon Solutions, Grete Tveit, sier at Equinor har som mål å være et ledende selskap i energiomstillingen.

– Vi tror at hydrogen og CCS vil være avgjørende hvis vi skal lykkes med overgangen. Samarbeid og partnerskap vil være helt nødvendig for å finne de beste løsningene. Våre to selskap har komplementære kompetanseområder som vi kan bruke til å utvikle hydrogeninitiativer sammen, sier Tveit.

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

  1. Det grønne skiftet
  2. Engie
  3. Equinor
  4. Hydrogen

Flere artikler

  1. Vil frakte CO₂ i rør fra Belgia til Norge: – Mye billigere enn skip

  2. SSE og Equinor vil bygge to britiske kraftverk

  3. Nysnø, Equinor og Yara inn i hydrogenfond

  4. Ser lys fremtid for hydrogen i Norge: – Kan få en eksportverdi på 100 milliarder kroner

  5. Aker Horizons inn i Yaras elektrifiseringsprosjekt i Porsgrunn