Equinor inngår samarbeid om blått hydrogen med Engie

De to selskapene har inngått en avtale om å undersøke utviklingen av verdikjeder for såkalt blått hydrogen, i Belgia, Nederland og Frankrike.

Publisert:

Det skriver Equinor i en pressemelding. Betegnelsen blått hydrogen brukes rundt utviklingen av hydrogen fra naturgass.

I månedene som kommer skal selskapene i samtaler med potensielle kunder for å vurdere prosjektet, i tillegg til å opprette dialog med interessenter og myndigheter.

De to selskapene mener det er viktig å utvikle storskalaprosjekter for å gjøre det mulig for industrikunder og redusere sine CO₂-utslipp betydelig før 2030. Utviklingen av blått og fornybart hydrogen vil ifølge selskapene øke fremdriften i bygging av hydrogeninfrastruktur og gjenbruk av dagens naturgassinfrastruktur.

– Engie tror bestemt at hydrogen vil spille en nøkkelrolle i energiomstillingen. Engie produserer fornybart hydrogen og støtter utviklingen av markedet for hydrogen med lavt karbonavtrykk. Begge disse teknologiene vil være nødvendige for å akselerere utviklingen av en robust infrastruktur og overgangen til en karbonnøytral økonomi, sier administrerende direktør Edouard Neviaski i Engies Global Energy Management-enhet i en kommentar.

Les også

Aker Horizons inn i Yaras elektrifiseringsprosjekt i Porsgrunn

Equinors direktør for Low Carbon Solutions, Grete Tveit, sier at Equinor har som mål å være et ledende selskap i energiomstillingen.

– Vi tror at hydrogen og CCS vil være avgjørende hvis vi skal lykkes med overgangen. Samarbeid og partnerskap vil være helt nødvendig for å finne de beste løsningene. Våre to selskap har komplementære kompetanseområder som vi kan bruke til å utvikle hydrogeninitiativer sammen, sier Tveit.

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet