SV vil hive oljebransjen ut av norske klasserom

Siden 2019 har bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass møtt over 5.000 elever på videregående skoler. Nå foreslår SV å forby virksomheten.

SV vil forby interesseorganisasjonen til oljeindustrien å reise rundt på videregående skoler. Bildet er fra Johan Sverdrup, det tredje største oljefeltet på norsk sokkel med forventede ressurser på 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter.

Carina Johansen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Et av forslagene i SVs nye arbeidsprogram som skal vedtas søndag. er å forby oljenæringen å drive med lobbyvirksomhet i norsk skole. Et samlet landsstyre støtter forslaget. skriver Vårt Land.

– Elever må lære om klimakrisen uten at aktører fra oljeindustrien med en åpenbar egeninteresse får sette premissene, sier Synnøve Kronen Snyen, forslagsstiller og leder i Sosialistisk Ungdom (SU).

Norsk olje og gass er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskap og leverandørbedrifter, og ligger under NHO, Næringslivets Hovedorganisasjon.

Kommunikasjonsleder i Norsk olje og gass, Maria Barstad Sanner, sier det er synd om forslaget blir vedtatt. Hun sier at Norsk olje og gass flere ganger er invitert til skolene sammen med organisasjonene Natur og Ungdom og Fremtiden i våre hender.

– Opplæringsloven åpner opp for at ungdomspolitikere, interesseorganisasjoner og næringslivet kan besøke skoler og være en del av undervisningsopplegget. Det må til syvende og sist være lærerne som bestemmer om de ønsker å ha besøk eller ikke, sier hun.

Les også

Natur og Ungdom varsler gruveaksjoner ved Repparfjord

Publisert:
mail

DET GRØNNE SKIFTET

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

  1. Norsk olje og gass
  2. Sosialistisk Ungdom (SU)
  3. Natur og Ungdom

Flere artikler

  1. Oslo strammer ytterligere inn

  2. Ferd gir to millioner til talentsenter: – Kan potensielt endre 600 liv

  3. Bollestad: Vi spiser ikke for mye kjøtt

  4. Innfører regionale tiltak i seks kommuner i Vestfold og Telemark

  5. Mener IEA endrer premissene for norsk oljedebatt: – Bør være en skikkelig vekker