Røkke junior satser på grønn energi og inviterer med andre til å satse

Kjell Inge Røkke har skapt seg en milliardformue på fisk og olje. Sønnen Kristian Røkke tar Aker videre med en stor satsing på fornybar kraft. Nå vil de to invitere investorer til å kjøpe seg direkte inn i Akers nye fornybarselskap.

Konsernsjef Øyvind Eriksen og Kristian Røkke vil invitere med investorer til å investere direkte i Aker nye fornybar-selskap Aker Horizons.
Publisert:

Kjell Inge Røkkes Aker har de siste par tiårene investert titalls milliarder kroner i olje, gass og offshore.

Men fra nå skal nye investeringer satses mest innenfor fornybar kraft.

Det er Røkkes eldste sønn, Kristian, som leder denne satsingen. Han ble i fjor sjef for det ferske selskapet Aker Horizons.

Dette selskapet eier i dag de fleste aksjene i to børsnoterte selskaper. Disse to selskapene satser igjen på karbonfangst og offshore vind.

I tillegg vil unge Røkke satse stort på både sol og landbasert vind.

– Og så ser vi også på hydrogen. Det siste spesielt i sammenheng med fornybar kraft, sier Kristian Røkke til Aftenposten/E24.

Han og konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker ASA deltok torsdag på NHOs årskonferanse i et tomt Oslo Spektrum.

Kristian Røkkes satsing på fornybar kraft vil få tilgang på «hoveddelen» av Aker-konsernets milliardinvesteringer de kommende årene.
Les også

Aker vurderer å etablere hydrogenselskap

Fornybart blir «hovedandelen»

– Vi har ikke satt noe tall på investeringer fra Aker ASA til Aker Horizons. Men det er rimelig å anta at det blir en hovedsatsing målt i allokert kapital. Aker er innstilt på å støtte Aker Horizons med betydelig midler fremover.

Det sier Eriksen til Aftenposten/E24.

I tredje kvartal investerte Aker 770 millioner kroner i Aker Horizons. Det sto da for over 90 prosent av Akers samlede investeringer dette ene kvartalet.

Så stor blir nok ikke andelen sett over flere kvartaler.

Men Eriksen varsler at fornybart vil stå for «hoveddelen» av Akers investeringer de neste årene.

– Forventningen er at Aker Horizons over tid vil utgjøre en stadig større del av Akers verdier. På samme måten som vi tror det samme om industriell programvare, sier Eriksen.

Røkke senior vet å tilpasse strukturen på sitt imperium etter hva investorer etterspør.
Les også

Akers vindsatsing har fått 4.500 nye aksjonærer på to måneder

Vurderer å børsnotere Aker Horizons

Og nå vil Røkke senior, junior og Eriksen gi investorer en mulighet til å investere direkte i Aker Horizons.

– Det å hente kapital til Aker Horizons er et viktig tema på vår agenda. Hvorvidt det blir en børsnotering eller innhenting av kapital på annet vis er en pågående diskusjon, sier Eriksen.

I dag kan investorer med interesse for fornybar investere direkte i de to børsnoterte selskapene Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind. Ellers så må de investere i eierselskapet Aker ASA.

Det siste har imidlertid ennå sin tyngde innen olje og gass, med andel i Aker BP. Mange investorer kan trolig tenke seg å investere kun i Aker Horizons. Da slipper de å få med aksjer i det som nå er mer upopulære investeringer i olje.

Røkke senior vet nok også at han kan få en mye bedre pris på kapitalen han henter inn om han nå kan tilby en ren eksponering mot fornybar kraft.

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet