LO vil ha et råd for klimaomstilling – men uten miljøbevegelsen

LO ønsker at regjeringen setter ned et råd for klimaomstilling med partene i arbeidslivet, men vil ikke ha med miljøbevegelsen.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ser ikke at miljøbevegelsen har noen plass i et råd for klimaomstilling i arbeidslivet, noe hun får reaksjoner på.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I Hurdalsplattformen skriver regjeringen at de vil «opprette et nasjonalt råd for rettferdig omstilling der arbeidslivets parter har en sentral rolle».

LO er positive til etableringen av et slikt råd som skal sikre arbeidsfolk en hånd på rattet i det grønne skiftet, men LO-leder Peggy Hessen Følsvik slår fast overfor Klassekampen at miljøbevegelsen ikke er velkommen i rådet.

– Dette handler ikke om klima og miljø, det handler om rettighetene til arbeidsfolk. Så må man selvsagt lytte til miljøbevegelsen. Det gjør vi også i LO. Men i partssamarbeidet har de ikke plass, mener hun.

Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, reagerer kraftig.

– Jeg synes det er helt hårreisende at LO-lederen ikke evner å se disse tingene i sammenheng og at hun ikke tenker på miljøbevegelsen som en selvfølgelig del av rådet, sier hun.

Les også

Ungdomsrepresentanter på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Flere artikler

  1. – Trekk tilbake permitteringsvarslene

  2. NHO og Virke etterlyser flere tiltak

  3. Regjeringen utvider permitteringsordningen

  4. Permitteringsordningen: – Forlengelsen var en kortsiktig løsning

  5. Bedrifter må rapportere om likestilling: – Mange vil få seg en overraskelse