Eksplosiv vekst for Smedvigs datalagringsselskap

Green Mountain utvider sitt datasenter i fjellet på Rennesøy og opplever samtidig en enorm økning i inntektene. På fire år har det Smedvig-eide selskapet gått fra 90 til 360 millioner.

Det er her i de gamle fjellhallene til Nato på Rennesøy at Green Mountain har sin hovedbase. Administrerende direktør Tor Kristian Gyland kan melde om en sterk økning i inntektene de siste årene.
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

– Vi fortsetter å oppleve økt etterspørsel etter våre bærekraftige datasentertjenester. Spesielt de større skyleverandørene trenger oss for raske utbygginger i et marked der etterspørselen etter deres skytjenester akselererer, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland, i en pressemelding.

4,5 millioner i resultat

Videre står det at selskapet har inntekter som er fire ganger høyere i dag enn i 2017. Det betyr at Green Mountain i år styrer mot en omsetning på 360 millioner kroner ettersom inntektene i 2017 var på 90 millioner kroner. I fjor var omsetningen 152 millioner kroner med et resultat før skatt på 4,5 millioner kroner.

– Flertallet av nye kontrakter blir signert med internasjonale kunder, sier Gyland, som kan fortelle at de for bare få dager siden utvidet datahallen på Rennesøy. Den ble bygget i løpet av ni måneder - midt i den største koronakrisen.

«Størrelsen på den ferdige fjellhallen, inkludert infrastruktur i tunnelene, er rundt1800 kvadratmeter. Kapasiteten i denne datahallen er 2,5 MW, men et nytt prosjekt for å doble kapasiteten til 5 MW er allerede igangsatt og forventes være ferdig tidlig neste år. Som med alle Green Mountain datasentre driftes den 100 prosent av fornybar vannkraft», heter det i pressemeldingen.

Les også

Datasenter utvider for 330 mill. – kan bli milliardinvestering

Nye sentre på Kalberg og i Oslo

Ifølge Tor Kristian Gyland kommer Green Mountain til å vokse ytterligere i nær framtid.

– Vi har allerede startet enda et utvidelsesprosjekt for samme kunde, og vi jobber aktivt med å finne nye lokasjoner for vekst. Det mest lovende området akkurat nå er Kalberg i Rogaland, men senere i høst åpner vi også vårt tredje datasenter i Oslo-området, sier Gyland.

Green Mountain har hovedbase i de gamle Nato-hallene på Hodnefjell på Rennesøy. Selskapet er eid av Smedvig-konsernet.

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

 1. Green Mountain
 2. Datasenter
 3. Teknologi
 4. Rennesøy
 5. datasenter
 6. Datalagring
 7. Skytjenester

Flere artikler

 1. Smedvig-familien selger datasenterselskapet Green Mountain for 7,6 milliarder kroner

 2. Sikkerhetseksperter frykter ikke Green Mountain-kjøperen: – Israels svar på Olav Thon

 3. IKT Norge håper på flere datasentre: Frykter kamp om strømmen

 4. Smedvig-familien vurderer å selge datasenteret Green Mountain

 5. Flere datasentre satser i Ringerike: – Gir store ringvirkninger