Hydros kvartalsrapport

Børsnotering av Hydro Rein: – Målsettingen er fortsatt 2022

Så langt har det vært langt færre noteringer på Oslo Børs i år enn i fjor, men Norsk Hydro fastholder at fornybarselskapet Hydro Rein skal på børs i år.

Hydro planlegger å børsnotere selskapet Hydro Rein i 2022, som del av selskapets satsing på vind- og solkraft. Dette er vindkraftanlegget Tonstad, som drives av Hydro.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Antallet noteringer på Oslo Børs har falt kraftig etter fjorårets totalt 68 noteringer. I første kvartal i 2022 ble det notert seks selskaper, mot 26 selskaper på samme tid i fjor.

En av noteringene markedet venter på er Norsk Hydros notering av fornybarselskapet Hydro Rein, som ble varslet i fjor.

– For øyeblikket ser jo det man kaller «IPO-vinduet» ikke så veldig åpent ut, sier finansdirektør Pål Kildemo i Norsk Hydro til E24.

IPO står for «initial public offering», og er en forkortelse som brukes om børsnoteringer.

– Det er lite selskaper som tas på børs, så vi fortsetter å bygge substans og har som ambisjon å gjøre det i løpet av året. Men jeg tror det vil henge mye sammen med hvordan vi ser utviklingen i det geopolitiske bildet, sier Kildemo.

I fjor sa selskapet at det planla å notere Hydro Rein på Oslo Børs i løpet av året, men i desember sa Hydro at det ville skje i 2022.

Selskapet fastholder fortsatt denne planen.

– Vi har målsetting om å komme til en børsnotering i løpet av året, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim til E24.

Les også

Sterkere fra Norsk Hydro i første kvartal

Satser på tre prosjekter

Tirsdag la Norsk Hydro frem rekordsterke tall, drevet av høye priser på aluminium. Selskapet leverte et justert brutto driftsresultat (ebtida) på 11,2 milliarder kroner, mer enn en dobling fra 5,2 milliarder på samme tid i fjor.

Under kvartalspresentasjonen fremhevet Aasheim utviklingen i Hydro Rein, som er under oppbygging og er i gang med flere prosjekter. Totalt har prosjektene en installert kapasitet på én gigawatt.

 • Vindkraftverket Stor-Skalsjön i Sverige (260 MW): Telenor skal kjøpe kraft på 10-årig kontrakt fra prosjektet, hvor Hydro Rein eier 25 prosent
 • Solkraftverket Boa Sorte i Brasil (435 MW): Hydros Albras-anlegg kjøper kraft fra 2025–2044 fra anlegget, som er et samarbeid med Atlas Renewable Energy. Hydro Rein eier 33,3 prosent
 • Solkraftverket Mendubim i Brasil (530 MW): Hydros Alunorte-anlegg forhandler for tiden kraftkontrakt med anlegget, som er et samarbeid med Scatec og Equinor. Hydro Rein eier 33,3 prosent

I tillegg jobber selskapet med prosjekter i tidlig fase i de sørligste prisområdene i Sverige, SE3 og SE4. Disse prosjektene har en total kapasitet på 672 megawatt, ifølge Hydro.

Hydro Rein og Eolus solgte nylig 75 prosent av vindkraftverket Stor-Skalsjön til MEAG, og Hydro Rein har nå et eierskap på 25 prosent.

Les også

Færre noteringer på børs: – Lenge til det blir like luftig

– Har fått til mye

Aasheim er fornøyd med at planene for Hydro Rein har blitt mer konkrete.

– Det som er viktig for oss er å ha god substans. Vi har fått til mye i løpet av de siste månedene, og så vil det være en vurdering av hva som er godt nok og hvordan dette kan være spennende mulighet å gå til markedet på. Så må vi vurdere det i forhold til det finansmarkedet som er, sier Aasheim.

– Det har vært få noteringer og en krevende situasjon. Kan man måtte vente med notering til neste år?

– Vi får vurdere det når det kommer. Målsettingen er fortsatt 2022, sier Aasheim.

Les også

Vurderer å børsnotere fornybarselskapet Hydro Rein

Hydro Rein selger eierandel i vindkraftprosjekt under ett år etter kjøpHydro Rein inngår samarbeid om solpark i Brasil
Les også

Hydro mener Norge trenger vindkraft: – Uten vindkraft ville vi hatt kraftunderskudd

Publisert:
Gå til e24.no

Det grønne skiftet

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innenfor det grønne skiftet

Her kan du lese mer om

 1. Hydros kvartalsrapport
 2. Børsnotering
 3. Norsk Hydro
 4. Aluminium
 5. Kraftproduksjon
 6. Fornybar energi
 7. Hilde Merete Aasheim

Flere artikler

 1. Hydro vil bygge sol- og vindkraft for milliarder i Brasil

 2. Tre mrd. til vind- og solkraft i Brasil: – Hydro Reins største prosjekt så langt

 3. Nå får Norge sitt første store solkraftverk

 4. Vindmotstander om gunstig strømtilbud: – Umoralsk smøremetode

 5. Ny avgift på vindkraft på land: Kommuner får 150 millioner årlig