Apple-guru lanserer norske iPhone-produkter

Dr. iPod har reddet mange tusen ødelagte iPhoner. Nå lanserer han tilbehør til både iPhone og iPad.
iPOD-DOKTOREN: Dr. iPod har fikset knuste telefoner i en årrekke. Nå skal han lansere en etui-serie for å forhindre uhell for eierne. Her er han foran sitt maleri av idolet, Steve Jobs.
iPOD-DOKTOREN: Dr. iPod har fikset knuste telefoner i en årrekke. Nå skal han lansere en etui-serie for å forhindre uhell for eierne. Her er han foran sitt maleri av idolet, Steve Jobs.

Norges kanskje fremste ekspert på alt som har med Apple å gjøre, Eirik Kvisli - også kjent som Dr. iPod, har i 13 år jobbet med å fikse Apple-datamaskiner, byttet batterier på iPoder og fikset knuste skjermer på iPhoner.

Nå satser Apple-doktoren knallhardt på en norsk tilbehørs-serie under merkevarenavnet "Little angry boy".

- Jeg håper å kunne ha disse etuiene klar for salg fra rundt nyttår, sier Kvisli til E24 like før han reiser til Hongkong for å snakke med produsenten.

Tilbehørs-jungel

Markedet for iPhone-tilbehør er enormt. Søkeordene "iphone covers" gir 69 millioner treff på Google, en god indikasjon markedets størrelse.

Hele markedet, som i dag trolig er verdt flere milliarder kroner på verdensbasis, startet uskyldig nok med Apples iPod nano-sokk.

I 2010 selges en håndfull produsenters tilbehør via Apples nettbutikk, mens de fleste tilbehørene selgs via tredjeparts nettsteder.

Tjener godt på knuste skjermer

På et lite kontor like ved Oslo Nye har Dr. iPod reddet restene av iPhoner som har problemer ikke dekket av garantien.

Aller mest går det i knuste glass på for- og bakside av telefonen, men på grunn av lanseringen av iPhone 4 har det blitt vanskeligere å ta fra hverandre telefonen.

- Når man ser på innmaten i en iPhone 4, ser man at det er en mye mer profesjonell jobb enn på 3GS-versjonen. Derfor kan jeg ikke lenger bytte kun selve glasset på knuste telefoner, men jeg må bytte hele frontmodulen om man knuser glasset, sier iPhone-doktoren til E24, og legger til at sluttproduktet derfor blir hakket bedre.

- Det får du ikke lov til å skrive

Doktoren har jobbet med support og reperasjoner av Apple-produkter i 13 år. Først med Apples datamaskiner, men ved en tilfeldighet ble han bedt om å bytte batteri på en iPod og dette utviklet seg til å bli arbeid med iPhone.

Kvisli viser E24 hva han har omsatt for siden mai måned i år. Det er et imponerende høyt tall.

- Men det får du ikke lov til å skrive. Det er ikke så kult å skryte av hvor mye man omsetter for, sier han og smiler.

Les også:

Flere saker på E24

På forsiden nå