Aksjen falt etter iPhone-slipp

Midtveis i Apples lansering av nye produkter begynte aksjen i selskapet å falle. Wall Street endte svakt opp tirsdag.


<p><b>NY IPHONE:</b> Apple-sjef Tim Cook (th) og sjefsdesigner Jonathan Ive, viser frem nye iPhone X etter produktlanseringen ved selskapets hovedkvarter i Cupertino tirsdag.</p>

NY IPHONE: Apple-sjef Tim Cook (th) og sjefsdesigner Jonathan Ive, viser frem nye iPhone X etter produktlanseringen ved selskapets hovedkvarter i Cupertino tirsdag.

Alle de tre amerikanske hovedindeksene stengte opp tirsdag.

  • Dow Jones endte opp 0,28 prosent.
  • Nasdaq Composite steg 0,34 prosent.
  • S&P 500 klatret 0,34 prosent.

Apple holdt tirsdag sitt viktigste arrangement for året, og det ble lansert en rekke nye produkter ved selskapets hovedkvarter i Cupertino.

Etter at lanseringen startet, svarte markedet med å sende kursen på Apple-aksjen oppover. På det høyeste var aksjen oppe i 163,96 dollar per aksje.

Oppgang snudd til nedgang

Midtveis i lanseringen ble oppgang snudd i nedgang for Apple-aksjen, og den endte ned 0,43 prosent for dagen til 160,82 dollar per aksje.

Høydepunktet var lanseringen av Apples nye flaggskip, iPhone X. Prisen i USA vil begynne på 999 dollar, tilsvarende 7832 kroner. I Norge vil prisen begynne på 10.990 kroner, ifølge en pressemelding fra Apple.

Levering først i november

Kunder kan bestille iPhone X fra fredag 27. oktober med levering fra fredag 3. november i Norge, USA og en rekke andre land.

Det medfører at Apple ikke rekker septemberfristen til å inkludere iPhone X-inntekter i dette regnskapsåret, ifølge MarketWatch.

Apple-aksjen har historiskt hatt en oppgang i forkant av produktlanseringer, for så å falle på nyheten om produktlansering.

I snitt har Apple-aksjen falt 1,6 prosent etter produktlanseringer, ifølge blogg på Wall Street Journal.

Blant andre produktlanseringer er verdt å nevne at en ny Apple Watch ble lansert. Og også iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

Det siste året har Apple-aksjen lagt på seg 53 prosent.
Det siste året har Apple-aksjen lagt på seg 53 prosent.
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå