Apple kjøper kunstig intelligens-selskap for 1,7 milliarder

Verdens mest verdifulle teknologiselskap kjøper Turi - et Seattle-basert selskap som spesialiserer seg på maskinlæring og kunstig intelligens.


<p>KUNSTIG INTELLIGENS: Selskapet som Apple nå har kjøpt spesialiserer seg på å tilrettelegge kunstig intelligens og maskinlæringsteknologi som kan skaleres etter kundenes spesifikke bruksområde - feks analyse av kundeatferd eller overvåking av svindel i store mengder data.</p>

KUNSTIG INTELLIGENS: Selskapet som Apple nå har kjøpt spesialiserer seg på å tilrettelegge kunstig intelligens og maskinlæringsteknologi som kan skaleres etter kundenes spesifikke bruksområde - feks analyse av kundeatferd eller overvåking av svindel i store mengder data.

Dette melder teknologinettstedet Geek Wire.

Flere anonyme kilder bekrefter til nettstedet at kjøpet er sluttført, og at avtalen har en verdi på 1,7 milliarder kroner. Verken Apple eller Turi har kommentert saken i mediene, utover at Apple i en melding sier at de fra tid til annen kjøper seg inn i diverse teknologiselskaper.

Turi lar utviklere bygge apper basert på selskapets maskinlæringsteknologi som kan skaleres etter behov og formål og hvilke type data man skal analysere. Ifølge Geek Wire har selskapet kunder som har utviklet apper til bruk innen nettbaserte anbefalingsmotorer, svindelovervåking, samt mang ulike former for analyse av kundeatferd.

Turi er bare ett av et vell av selskaper verden over som nå satser innenfor maskinlæring og kunstig intelligens, de siste årenes to snakkis-ord i tekbransjen.

I denne saken forklarer den norske kunstig intelligens-eksperten Axel Tidemann  hvorfor de siste gjennombruddene på feltet er så: Derfor er AlphaGos seier et gjennombrudd i forskningen på kunstig intelligens

Ofte kjøpes lovende selskaper opp av de store teknologigigantene, og både Apple og Google har sikret seg mange slike.

Apple har ifølge Geek Wire kjøpt 15 selskaper siden starten av 2015, deriblant kunstig intelligens-selskapene Perceptio og VocalIQ.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå