Forskere oppdaget alvorlig feil med Apples iMessage

Forskere ved John Hopkins University hevder de har oppdaget en feil i Apples iMessage-system som gjør det mulig for en tredje part å lese alle sendte og mottatte meldinger.<p><b>FANT FEIL:</b> Forskere ved John Hopkins University oppdaget en alvorlig feil i Apples iMessage-system.</p>

FANT FEIL: Forskere ved John Hopkins University oppdaget en alvorlig feil i Apples iMessage-system.

Det skriver Washington Post mandag.

Ved å skrive en kode som utga seg for å være en Apple-server oppdaget forskerne at en iPhone godtok flere tusen forsøk på å prøve å komme seg forbi en 64-sifret kode.

LES OGSÅ: Dette kan du vente deg fra Apples slipp i kveld

Det gjorde det mulig for dem å gjette hvert tall flere ganger inntil de fikk rett. Når alle de 64 tallene var korrekte, kunne de åpne mediefiler delt via iMessage.

– Til og med Apple med all deres kompetanse - de har fantastiske sikkerhetseksperter - har ikke klart dette helt, sier Matthew D. Green til avisen.

Han skal ha varslet Apple om krypteringsfeilen, uten at Apple skal ha reagert. Teamet hans fortsatte da med å demonstrere for Apple hvordan systemet kunne utnyttes.

Apple skal da delvis ha fikset problemet med operativsystemet iOS 9, men Green sier at hvis en modererte deres fremgangsmåte litt ville en fremdeles kunne få tilgang.

Når Apple mandag kveld, etter alle solemerker, slipper iOS 9.3 skal problemet være fikset helt, ifølge Apple selv.

«Apple jobber hardt med å gjøre vår software sikrere ved en hver oppdatering. Vi setter pris på at forskerne har identifisert denne feilen og gjort oss oppmerksomme på den slik at vi kunne fikse den. Sikkerhet krever konstant dedikasjon og vi er veldig glad for at forskere og andre utviklere hjelper oss å være best», skriver Apple i en pressemelding til avisen.

Forskerne varsler at de skal slippe en rapport om sitt angrep, så fort Apple har fått reparert sikkerhetshullet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå