Huawei fosser fra Apple

Den kinesiske smarttelefonprodusenten Huawei er blitt verdens nest største innen smarttelefoner, og skyver Apple ned til en tredjeplass.


<p><b>GÅR FORBI APPLE:</b> Kinesiske Huawei har nå verdens nest største markedsandel innen smarttelefoner.</p>

GÅR FORBI APPLE: Kinesiske Huawei har nå verdens nest største markedsandel innen smarttelefoner.

Huawei opplevde salgsvekst på 38,6 prosent i andre kvartal, og sikret seg for første gang plassen som verdens nest største innen smarttelefoner. Apple blir dyttet ned til en tredjeplass.

Dette fremkommer i en fersk rapport fra analyseselskapet Gartner om smarttelefonmarkedet.

Samsung hadde et salgsfall på 12,7 prosent i andre kvartal, men er fortsatt verdens største innen smarttelefoner målt i omsetning.

Forskningsdirektør Ashul Gupta i Gartner viser til at Huawei fortsetter å utvikle innovative funksjoner til smarttelefonene og utvider porteføljen med smarttelefoner for å dekke større forbrukssegmenter.

– Honor-smarttelefonene blir solgt i 70 markeder over hele verden er Huaweis viktigste vekstdriver, skriver Gupta.

Salgsbrems for flaggskip

Etterspørselen etter Apples nåværende flaggskip iPhone X har begynt å bremse mye tidligere enn da andre nye modeller ble introdusert.

– Økende konkurranse fra kinesiske merkevarer og forbrukernes økende forventninger til smarttelefoner legger et stort press på Apple til å forbedre sine fremste iPhones for å fremme vekst, skriver Gupta.

Ifølge rapporten solgte mobilgigantene dette i andre kvartal:

  • Samsung: 72,3 millioner enheter
  • Huawei: 49,8 millioner enheter
  • Apple: 44,7 millioner enheter
  • Xiaomi: 32,8 millioner enheter
  • OPPO: 28,5 millioner enheter
  • Andre: 146,1 millioner enheter

Nordmenn kjøper færre, men dyrere, smarttelefoner

Etter flere år med voldsom vekst har det globale smarttelefonmarkedet sakket farten. I fjor krympet markedet for første gang. Markedet ble 2,5 prosent mindre, og det er Kina som får mye av skylden.

Også i Norge kan vi se den globale trenden. Ifølge fersk statistikk fra organisasjonen Elektronikkbransjen faller mobilsalget i Norge, men tallene viser samtidig at vi betaler mer for telefonene vi faktisk kjøper.

Smarttelefonsalget i verden var på 485 milliarder dollar i 2017, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer over 4.092 milliarder norske kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå