Kinesisk forbud mot eldre Apple-modeller

Apple må slutte å selge eldre iPhone-modeller i Kina, ifølge en rettskjennelse.

Ifølge en kinesisk rettskjennelse må Apple stoppe all import og salg av sine eldre iPhone-modeller, melder Dow Jones Newswires.

Kjennelsen kommer i forbindelse med en langvarig rettslig strid mellom databrikkeprodusenten Qualcomm og Apple.

Brikkeprodusenten har ved flere anledninger saksøkt Apples patentpraksis i Kina.

– Qualcomms arbeid med å forby våre produkter er nok et desperat forsøk fra et selskap som har en ulovlig praksis under utredning av myndigheter over hele verden, sier Apple i en uttalelse ifølge CNBC.

Apple sier videre at alle iPhone-modellene forblir tilgjengelig for kundene i Kina, og at de vil ta tak i alle muligheter for å ta saken videre i retten.

Apple-aksjen faller etter nyheten ble kjent, og er ned 1,53 prosent i den tidlige handelen på Wall Street.

– Vi setter stor pris på vårt forhold til kundene, og går sjeldent til retten for å få støtte, men vi har også en vedvarende tro på behovet for å beskytte immaterielle rettigheter, sier Qualcomm i en uttalelse ifølge CNBC.

Ifølge Dow Jones Newswires virker det ikke som om kjennelsen dreier seg om de nyere iPhone-modellene XS, XS Max og XR, fordi de ikke var i salg da patent-saken ble tatt til retten.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå