Ny Apple-rekord etter økte Kina-forventninger

Investeringsbanken Morgan Stanley tror iPhone vil få økt appell blant kinesere, og jekker opp kursmålet.


<p><b>NY REKORD:</b> Apple-aksjen gikk rett opp etter børsåpning i USA tirsdag.</p>

NY REKORD: Apple-aksjen gikk rett opp etter børsåpning i USA tirsdag.

Minutter etter at handelen åpnet på Wall Street tirsdag, suste Apple-aksjen opp til sin høyeste notering noensinne.

I forkant hadde nemlig investeringsbanken Morgan Stanley jekket opp kursmålet fra 150 til 154 fra 150 dollar, skriver Marketwatch.

Ved stengetid klokken 22 norsk var Apple-aksjen opp 0,72 prosent til 136,70 dollar, den beste sluttnoteringen for IT-giganten hittil.

Ny teknologi appellerer

At Morgan Stanley nå hever kursmålet, forklares med at meglerhuset mener Apple-salget i Kina fremover er undervurdert.

Apple-salget i Kina har falt med 24 prosent det siste året, men analytiker Katy Huberty mener det er misvisende å tro at Apple har mistet sin posisjon i det kinesiske markedet av den grunn.

 <p>SJEKK BYKSET: Apple-aksjen suse oppover på Nasdaq tirsdag etter at Morgan Stanley jekket opp kursmålet.</p>

SJEKK BYKSET: Apple-aksjen suse oppover på Nasdaq tirsdag etter at Morgan Stanley jekket opp kursmålet.

I en oppdatering til sine investorer skriver meglerhuset at den venter at den nye iPhonen vil bli lansert i september, og til tross for at den etter alt å dømme vil ha en høyere pris, vil den bli tatt godt imot i det kinesiske markedet.

– Våre analyser tilsier at kinesiske forbrukere er spesielt sensitive for ny teknologi. Faktisk tyder våre undersøkelser på at én av fem brukere av kinesiske telefoner vil bytte til iPhone ved neste telefonkjøp, heter det i analysen.

Morgan Stanley venter også at den neste iPhonen vil få ny skjermteknologi, som tillater en kurvet skjerm, trådløs ladeteknologi, 3D-sensorer og mer avansert kunstig intelligens.

Ifølge analytikeren kan det være nok til å begeistre de kinesiske forbrukerne.

Salgsboom i Kina

Meglerhuset venter at det minst sendes 72 millioner iPhone til Kina i løpet av Apples regnskapsår som avsluttes i september 2018.

Dette vil i så fall være en økning på 27 millioner, og langt over konsensus på en økning på 19 millioner telefoner.

Også på verdensbasis tror Morgan Stanley at iPhone-salget vil overgå konsensusestimatene. Her ventes det et salg på 260 millioner telefoner, mot konsensus på 241 millioner i 2018.

Apple-aksjen har steget nærmere 42 prosent det siste året. Til sammenligning er teknologiindeksen Nasdaq 100 opp 28 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå