Bakkenettet ikke klart for HD-TV

På tross av at RiksTV og adm. direktør Espen Thorsby (bildet) reklamerer for det, er ikke det digitale bakkenettet istand til å sende HD-TV
<b>SMILER BREDT:</b> - Vi er fornøyde - og er på god vei mot det målet vi har satt oss, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV
SMILER BREDT: - Vi er fornøyde - og er på god vei mot det målet vi har satt oss, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV

Det har tidligere blitt gjort klart at NRK og TV 2 ikke vil klare å produsere sendinger i HD-kvalitet på flere år enda.

For liten kapasitet

Nå viser det seg at det nye digitale bakkenettet, som bygges ut av RiksTV og som igjen eies av NRK, TV 2 og Telenor, ikke har stor nok kapasitet til å sende høyoppløselige tv-bilder, skriver DN.

På tross av dette reklamerer RiksTV med at HD-TV vil gi bedre kvalitet på tv-bildene og at det nye nettverket håndterer formatet. Dette lokker ifølge DN tv-forhandlerne kundene med.

Problemet er at de digitale bildene vil være mer eller mindre utilgjengelige for de som ser tv gjennom bakkenettet.

Nettet har rett og slett ikke kapasitet til å håndtere HD-signalene, som krever tre ganger så stor overføringshastighet som dagens tv-signaler, skriver DN.

Hold deg oppdatert om hva som skjer med E24s nyhetsbrev.

- Driver ikke villendende markedsføring

Kommunikasjonsdirektør i RiksTV, Svein Ove Søreide er ikke enig at de driver villedende markedsføring ovenfor kundene.

- At alle tv-boksene vi godkjenner er klare for HD er uansett en fordel for kunden. De slipper dermed å skaffe seg nytt utstyr den dagen HD kommer, slik både parabol og kabelkundene må, sier han til DN.

Parabol og kabelnettene er klare

Parabol og kabelnettene er allerede klare for HD-signalene da de har langt større kapasitet og vil kunne levere samme antall HD-kanaler som standardkanaler, skriver DN.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå