BI lanserer læringsapplikasjon

Handelshøyskolen BI ønsker å komme tidstyver som VG og Facebook til livs.

<p><b>SATSER ALTERNATIVT:</b> BI har flere jern i ilden for å finne andre læringsplattformer. Hele 43 prosjekter er igangsatt.</p>

SATSER ALTERNATIVT: BI har flere jern i ilden for å finne andre læringsplattformer. Hele 43 prosjekter er igangsatt.

Appen skal mate studentene med biter fra pensum når de har minutter å slå i hjel i trikken eller i kassakø, skriver Finansavisen.

- Naturlig å begynne med mobil

- Mobilen gir muligheter for å bytte ut ledige minutter i hverdagen med læring. Valget falt tidlig på en app fordi vi ønsker å bruke telefonens integrerte funksjoner i læringspakker. Det blir viktig når studentene lager læringspakker til hverandre, sier prosjektleder ved BI, Martin Andresen, til Finansavisen.

Tanken er at nettsamfunn og nettaviser i løpet av en dag stjeler mange minutter som kunne bli brukt til prestasjonsfremmende mål. 

Hver gang et nytt oppgavesett legges ut får applikasjonsbrukeren et pushvarsel. Hvem som helst kan lage oppgavesett og delta i kurset. Felles for læringspakkene er at de tar omtrent tre minutter å løse, består av en tittelside, tre innholdssdier og opp til fem flervalgspørsmål. Hittil er det en liten krets som har testet ut appen.

- Skal vi digitalisere BI er det naturlig å begynne med mobil. Vi ønsker å utfordre de klassiske måtene å undervise på. Det gjenstår fortsatt masse videreutvikling, men tilbakemeldingene vi har fått fra studentene om Myoutime er gode. Det er som en blanding av e-læring og Twitter, sier Andresen.

Konseptet heter mikrolæring, og selve appen er utviklet sammen med Tromsø-selskapet Youtime til android og iOS. Selskapet eies av e-læringsselsakpet Amendor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå