Går storfiskene for bitcoins?

Det er så laber interesse for bitcoin i Silicon Valley, at en handelsplattform legger ned. Men det er likevel investorer som snuser på den digitale valutaen.

<p><b>BITCOIN:</b> Bitcoin er en digital valuta som tillater anonymt eierskap og anonyme overføringer av verdier. </p>

BITCOIN: Bitcoin er en digital valuta som tillater anonymt eierskap og anonyme overføringer av verdier. 

Noen av USAs største investorer lukter nemlig på bitcoin. Dette kan bety mye for den digitale valutaen, skriver flere amerikanske medier.

Investorer er fremdeles forsiktig med å bli utsatt for kryptovalutaer, men mange sier at de ser potensialet for stor profitt i bitcoinhandelen etter hvert som flere investorer går inn i markedet.

Om disse investorene går inn i bitcoinmarkedet, så kan det redusere de raske svingningene i markedene, og gi valutaen legitimitet. 

Lunkent i Silicon Valley

Et av selskapene som ligger i front er DRW Holdings LLC, som allerede er investor i en ny bitcoin-tjeneste, Digital Asset Holdings, ifølge Wall Street Journal

Både Citadel Securities LLC i Chicago og KCCG Holding i New Jersey er blant selskapene som også viser interesse for bitcoin.

I Silicon Valley skal stemningen være en annen. Handelsplattformen Buttercoin skal nå legge ned handelen på grunn av for liten investor-interesse.

– Med fallet i bitcoin-interessen blant Silicon Valley-investorer, klarer vi ikke få nok risikokapital til å fortsette Buttercoin, sier de i en uttalelse.

Google-støtte

Buttercoin, der det handles i bitcoin, hadde blant annet Google Ventures som investor, og var en del av Y Combinator-inkubatoren.

I oktober i fjor ble også den norske bitcoin-børsen Justcoin lagt ned.

Bitcoin er en virtuell internettvaluta, som ikke eksisterer som fysiske sedler og mynter, men kun digitalt i databaser.

Skaperen er ukjent, men brukte det japanske psevdonymet Satoshi Nakamoto da prosjektet ble lansert i 2009.

Stadig flere butikker tar bitcoins, men den har ikke ennå blitt tatt inn i varmen av den vanlige konsumenten.

Venter

På grunn av anonymiteten bitcoin-eierne kan ha, har valutaen også blitt brukt på å kjøpe ulovlige produkter, som våpen og narkotika.

I motsetning til konvensjonelle valutaer som kroner eller pund, så er bitcoins helt desentralisert og hverken utstedt eller regulert av noen sentralbank eller tilsynsmyndighet.

Flere investorer sier at de venter på godkjennelse fra tilsynsmyndigheter før de velger å investere i den digitale valutaen.

«Mining»

Pengene «utstedes» ved at et dataprogram lager nye bitcoins. Programmet har en åpen kildekode som alle kan sjekke.

Brukerne kan generere nye bitcoins ved å utføre «mining», gruveutvinning, dette ved å stille datakraft tilgjengelig for nettverket.

Ved å løse kompliserte matematiske utregninger (algoritmer) som Nakamotos originalprogram genererer, belønnes man med nyutstedte mynter. Jo mer datakraft du tilbyr systemet, jo større sjanse har du for å finne gull i din «gruvedrift».

De fleste brukerne benytter imidlertid allerede eksisterende bitcoins i omløp, snarere enn å «grave etter gull» selv.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå