Kastet 7.500 bitcoins med et uhell – er i dag verdt 730 mill.

James Howells vurderer å grave i avfallsdeponiet der han kastet harddisken med tilgangsnøklene til hans 7.500 bitcoins for flere år siden.


<p><b>MÅ KANSKJE LETE:</b> James Howells kastet 7.500 bitcoins han «minet» i kryptovalutaens spede begynnelse. Nå vurderer han å lete på søppelfyllingen for å finne dem igjen.</p>

MÅ KANSKJE LETE: James Howells kastet 7.500 bitcoins han «minet» i kryptovalutaens spede begynnelse. Nå vurderer han å lete på søppelfyllingen for å finne dem igjen.

Den britiske IT-arbeideren «minet» bitcoin, det vil si at han stilte datakraft tilgjengelig for nettverket, i den digitale valutaens spede begynnelse tilbake i 2009.

Da kjæresten hans omsider ble lei av bråket fra «gruvedriften», sluttet han. Da hadde han sikret seg 7.500 bitcoins, skriver Telegraph.

Howells kvittet seg med mesteparten av utstyret etter å ha sølt limonade på det. Harddisken med nøklene til hans digitale lommebok lå i skuffen i tre år, før han ved en feil kastet den i en søppelkasse ved et avfallsdeponi i Newport.

Kjempeverdi

Briten begynte ifølge The Guardian å ane uro i slutten av 2013, da hans digitale mynter var blitt verdt noen millioner med en bitcoinpris som snuste på 1.000 dollar.

– Du vet når du har kastet noe i søppelet, og i hodet ditt sier du til deg selv at «det er en dårlig idé»? Jeg hadde det faktisk slik, sier Howells til avisen.

I dag, fire år senere, er det langt verre. Én bitcoin er verdt i underkant av 12.000 dollar, noe som ville gitt Howells 7.500 bitcoins en verdi på 730 millioner kroner.

Vurderer å grave

Den uheldige IT-arbeideren sier til Telegraph at han vurderer å reise tilbake til avfallsdeponiet for og starte å grave. Men han trekker også frem problemene det kan medføre. 

– En moderne søppelfylling er ingeniørteknisk kompleks, det å begynne å grave nedi der gjør at man må ta en rekke forholdsregler blant annet mot farlige gasser og potensielle branner. Det er et stort, dyrt og risikofylt prosjekt, sier Howells til Telegraph. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå