Blokkerer redigering av Wikipedia-artikler fra Capitol Hill

Tillater ikke oppdateringer av nettleksikonet fra den amerikanske kongressen, etter flere useriøse meldinger.

<p><b>CAPITOL HILL:</b> Datamaskiner med IP-adresser som tilhører denne bygningen får nå ikke redigert Wikipedia-artikler.<br/></p>

CAPITOL HILL: Datamaskiner med IP-adresser som tilhører denne bygningen får nå ikke redigert Wikipedia-artikler.

Wikipedia-administratorer har nå blokkert muligheten til å redigere artikler fra PC-er på Capitol Hill - etter at enheter der har blitt brukt til å poste flere forstyrrende redigeringer, ifølge BBC.

Wikipedia er et populært nettleksikon, hvor brukerne selv kan legge til informasjon.

Blokkeringen varer i ti dager.

Anonymt

Endringene som gjør at administratorene nå blokkerer er postet anonymt, og handlet om alt fra drapet på Kennedy til usaklig informasjon om politikere og bedrifter. 

Dette er noen av endringene som ble gjort:

  • Biografien til tidligere utenriksminister Donald Rumsfeld ble for eksempel redigert slik at han var beskrevet som en utenomjordisk øgle som spiser meksikanske babyer.
  • Artikkelen om drapet på John F. Kennedy ble endret slik at det framsto som drapsmannen, Lee Harvey Oswald, handlet på vegne av Fidel Castros regime. 
  • I artikkelen om den ukrainske politikeren Nataliya Vitrenko ble det skrevet inn at hun var en nikkedukke for russerne. 
  • Det ble skrevet inn at mediesiden Mediate var diskriminerende og transfobisk som antok at folk var menn uten å få bevis. 

Det er over 9.000 ansatte som jobber i nærheten av IP-adressene som har blitt blokkert.

Twitter

De som først påpekte at disse endringene ble gjort var Twitter-kontoen Congressedits, som legger ut anonyme endringer på Wikipedia som blir gjort fra kongressbygninger i USA.

Det fins en lignende Twitter-konto som viser hvilke endringer som blir gjort fra det norske Stortinget.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå