Brasiliansk domstol vil arrestere Google-sjef

En brasiliansk domstol har utstedt arrestordre på lederen for Google i Brasil på bakgrunn av YouTube-videoer som sjikanerer en ordførerkandidat.

<p><b>ANKER AVGJØRELSEN:</b> Google mener at selskapet ikke er ansvarlig for hva som publiseres på YouTube. Personen på bildet er ikke involvert i saken i Brasil.<br/></p>

ANKER AVGJØRELSEN: Google mener at selskapet ikke er ansvarlig for hva som publiseres på YouTube. Personen på bildet er ikke involvert i saken i Brasil.

En brasiliansk dommer har gitt ordre om at Googles sjef i landet skal arresteres skriver di.se.

Grunnen er at selskapet ikke har fjernet to YouTube-videor som ifølge dommer Flavio Peren krenker en kandidat i et lokalt borgermestervalg.

Nettstedet YouTube, der brukerne kan laste opp, vise og dele videoklipp, eies av Google. Det er myndighetene i delstaten Mato Grosso do Sul som vil stille den brasilianske Google-sjefen for retten.

Fabio Silva Coelho anklages for å ha utvist sivil ulydighet ved å nekte å fjerne to videoer som ifølge myndighetene «ærekrenker, fornærmer og bakvasker» ordførerkandidaten Alcides Bernal i byen Campo Grande.

Anker avgjørelsen

Google uttalte tirsdag at selskapet vi anke avgjørelsen fra dommer Peren, skriver The Huffington Post.

- Google anker avgjørelsen om å fjerne YouTube-videoene, da vi som en tjenesteplattform ikke er ansvarlig for innholdet som blir publisert på våre sider, sier selskapet i en pressemelding.

Google vil dermed ikke fjerne YouTube-videoene, som inneholder anklager rundt en påstått farskapssak som involverer Bernal.

Strenge regler

Det brasilianske lovverket gir flere begrensninger om hva motstandere og kritikere kan si på TV og radio om kandidater i et valg. Ifølge The Huffington Post er selv kritikk med en humoristisk undertone forbudt under en pågående valgkamp.

Det er likevel først i det siste at domstoler har benyttet seg av dette lovverket i sammenheng med publiseringer på internett, da dette har vært sett på som unntak fra lovverket.

Les også:

Tidenes rekord for Google-aksjen

Google er verdens mest attraktive arbeidsgiver

Google kjøper Instagram-rival

På forsiden nå