Softbank kjøper britisk teknokjempe til «brexit-rabatt»

Brexit hindrer ikke gigantoppkjøp av britisk it-kjempe. For japanske Softbank har kjøpet blitt billigere.<p><b>TOPPSJEFEN:</b> Masayoshi Son er styreleder og konsernsjef i Softbank. Her avfotografert under en pressekonferanse i Tokyo i mai.</p>

TOPPSJEFEN: Masayoshi Son er styreleder og konsernsjef i Softbank. Her avfotografert under en pressekonferanse i Tokyo i mai.

Mandag morgen annonserer japanske Softbank at de har kommet til enighet om å kjøpe britiske Arm Holdings for 24,3 milliarder pund, noe som tilsvarer 272 milliarder kroner.

Storbritannias nye finansminister Philip Hammond sier oppkjøpet av den britiske utvikleren telefondatabrikker er det største asiatiske oppkjøpet i Storbritannia noensinne, ifølge Financial Times.

Etter at britene i slutten av juni stemte for å gå ut av EU, har mange bekymret seg over utlendingers vilje til å investere i britiske selskaper.

– Bare tre uker etter avstemmingen viser dette at Storbritannia ikke har mistet noe av sin tiltrekningskraft på internasjonale investorer, sier Hammond.

Pund-ras

Imidlertid førte resultatet i folkeavstemningen også til at kursen på britiske pund har falt kraftig.

Ifølge Financial Times har pund falt med nesten 30 prosent i forhold til japanske yen, noe som isolert sett har gjort oppkjøpet vesentlig rimeligere for japanske Softbank.

58 år gamle Masayoshi Son har bygget opp Softbank til et globalt konglomerat innenfor telekommunikasjon og medier. Selskapet er blant annet hovedeier i USAs fjerde største mobiltelefonoperatør Spring og i Yahoo Japan.

Med en angivelig forkjærlighet for «store, vanvittige ideer» skal Son har bygget opp en stor krigskasse fra tidligere vellykkede investeringer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå