Chili Mobil har kapret den gamle Chess-sjefen

Mens Telia i fjor begynte prosessen som endte med nedleggelsen av Chess, har lavpriskonkurrenten Chili sikret seg en rekke av de ansatte, inkludert Chess-sjefen selv.


<p>Tidligere Chess-sjef Arve Andreassen begynner nå som salgs- og produktdirektør i Chili Mobil. Arkivbilde.</p>

Tidligere Chess-sjef Arve Andreassen begynner nå som salgs- og produktdirektør i Chili Mobil. Arkivbilde.

Etter at det onsdag ble kjent at Telia legger ned mobilselskapet Chess, er det nå klart at Chess-sjefen hopper over til konkurrenten Chili Mobil.

Mobilselskapet opplyser til E24 at Arve Andreassen blir salg- og produktdirektør i Chili Mobil.

– Vi kunne ikke ha funnet noen bedre mann enn Arve til denne jobben. Han kan hele
samspillet i bransjen, og Chess har aldri vunnet flere priser for god kundeservice enn
under hans ledelse. Han er rett og slett en drømmesignering både for oss og for kundene våre, sier Chili-sjef Lars Ryen Mill.

Telia kjøpte Chess fra investor og seriegründer Idar Vollvik i 2005, men valgte i fjor å legge ned selskapets kontorer i Bergen. De ansatte fikk tilbud om å bli med på flyttelasset til Telias kontorer i Oslo og Trondheim.

Arve Andreassen hadde da vært 15 år i Chess, og valgte å takke for seg etter å ha blitt med i overgangsperioden.

Konkurrerer på pris

Etter at en rekke mobilselskaper som Chess, OneCall, Tele2 og Phonero har blitt kjøpt opp gjennom årene, er det i dag kun en håndfull mobiloperatører av nevneverdig størrelse som er uavhengige fra Telenor og Telia.

 <p>Chili Mobil-sjef Lars Ryen Mill.</p>

Chili Mobil-sjef Lars Ryen Mill.

I tillegg til Chili konkurrerer blant andre Komplett, Get/TDC, Telipol og Ice om det norske mobilmarkedet, og mot gigantene Telenor og Telia.

Ice er for øvrig det eneste selskapet som er i ferd med å utfordre Telenor og Telia på nettverkssiden, ved at de bygger ut Norges tredje landsdekkende 4G-nett.

Arve Andreassen håper nå å bidra til at Chili skal vokse:

– I Chili Mobil ser jeg i dag den samme iveren og fandenivoldskheten som kjennetegnet Chess på sitt beste. Markedet trenger en slik aktør mer enn noen gang, sier Arve Andreassen selv i en uttalelse om sin nye jobb.

– Chili har en lovende posisjon i Norge, og skal vokse raskt. Jeg gleder meg til å bli en del av laget, og til å bidra til denne veksten, fortsetter han.

Chili Mobil har flere ganger vunnet priskåringer og konkurrerer som oftest med aktører som Ice, Komplett og Telipol om å være billigst i forskjellige kategorier. Da E24s kollegaer i Tek.no annonserte resultatene for mars i deres månedlige kåring var det imidlertid Telipol og Komplett som kom best ut.

– Mye bedre business nå

Ifølge regnskapsdata fra Brønnøysundregistrene har Chili Mobils omsetning økt jevnt og trutt fra 6,0 millioner i 2012 til 33,8 millioner i 2016. I samme periode har driften gått i underskudd hvert år på mellom -7,8 og -17,1 millioner kroner.

Chili Mobil-sjefen sier at selskapet ikke er klare med å gå ut med resultatene for 2017 riktig ennå, men forteller at resultatene er sterkere enn tidligere:

– Vi har en mye bedre business nå enn da vi leide nett hos Telenor, og vi har nå den bruttomarginen vi er ute etter, sier Mill og fortsetter:

– I tillegg har vi fått muligheten til å tilby flere tilleggstjenester til kundene våre. For oss er Telia mer fremoverlent i å bistå oss på det tekniske og markedsmessige.

Selskapet startet nemlig i fjor vår med å bytte over fra Telenors til Telias mobilnett. Da E24 omtalte bytte anslo Chili-sjefen at de ville bidra med om lag 100 millioner kroner i leie til Telia over de kommende to årene.

– Selv om vi mistet noen kunder i migreringen hadde vi også en vekst og endte samlet sett med en kundevekst på tre prosent, sier Mill om 2017.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå