TV 2 kjøper seg inn i Chili Mobil

Mediekonsernet TV2 kjøper seg nå inn i mobilselskapet Chili, og vil gjennom TV2 Invest sitte med en eierandel på 15 prosent.

Chilimobil mobilselskap
Chilimobil mobilselskap

Det opplyser mobilselskapet til E24.

– TV 2 har vært med på, og bidratt til, mange spennende og vellykkede innovasjonsprosjekter tidligere. Dette tror vi kommer til å bli viktig for Chilimobil og vår satsing på Fri Data fremover, sier daglig leder Lars Ryen Mill i Chilimobil om oppkjøpet.

– Vi er en finansiell investor og har sett på Chili en stund. Vi har tro på selskapet, og tror det er et behov i markedet for et tilbud med fri data, tale og sms, sier direktør for forretningsutvikling i TV2, Axel Dahl.

At et medieselskap og et mobilselskap slår seg sammen er ikke et ukjent fenomen. Tidligere denne måneden fikk den amerikanske telekomgiganten AT&T klarsignal for å kjøpe TimeWarner, som eier både HBO og CNN.

 <p>Chili Mobil-sjef Lars Ryen Mill.</p>

Chili Mobil-sjef Lars Ryen Mill.

Ingen av partene ønsker å si noe om prisen, men de bekrefter overfor E24 at det er snakk om en emisjon, altså at TV2 sprøyter inn frisk kapital i mobilselskapet i bytte mot nye aksjer.

Chili Mobil er et uavhengig mobilselskap uten eget mobilnett. Selskapet varslet i fjor overgang fra Telenors til Telias mobilnett.

Selskapet er sammen med Komplett, Fjordkraft og Ice blant aktørene i markedet som stadig stjeler kunder fra Telenor og Telia i privatmarkedet.

– Er dere ikke bekymret for hvordan dere skal klare dere i møte med de to gigantene i det norske markedet?

– De har jo mye makt, men vi tror fortsatt det er en god mulighet til å lykkes, sier Dahl i TV2.

Lanserte fri data

Chili Mobil annonserte i slutten av mai at de skulle lansere et abonnement med fri databruk, som første selskap i Norge. Abonnementet har en teoretisk grense på 1.000 gigabyte og har begrensninger slik at det ikke skal brukes til å erstatte bredbåndet hjemme.

Selv om de fleste kan bruke et slikt abonnement ganske bekymringsløst, har begrensningene allerede skapt frustrasjon blant enkelte, slik Tek.no omtalte denne uken.

I den anledning annonserte Chili et samarbeid med TV2 som innebærer at kundene med det nye abonnementet får to måneder inkludert bruk av streamingtjenesten TV 2 Sumo.

Sjefen i Chili sier at man nok vil se flere innholdssamarbeid av denne typen fremover, men han vil ikke svare konkret på om de planlegger å pakke sammen mobil- og nett-tv-tilbudene.

TV2 invest har ifølge Dahl investert i rundt 35 forskjellige selskap opp gjennom årene, inkludert 1880 og PublishLab.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå