- Cyberkriminalitet koster 2.600 milliarder i året

Tyveri på internett rammer den globale innovasjonen, mener forsker.

<p><b>DYRT:</b> Kriminalitet utført på internett rammer millioner av mennesker og koster milliarder av kroner, viser en ny undersøkelse.<br/></p>

DYRT: Kriminalitet utført på internett rammer millioner av mennesker og koster milliarder av kroner, viser en ny undersøkelse.

Cyberkriminalitet tynger den globale økonomien med rundt 445 milliarder dollar per år, tilsvarende drøyt 2.600 milliarder norske kroner.

Dette melder Reuters.

Nyhetsbyrået siterer en undersøkelse gjennomført av Center for strategic and international studies (CSIS). Denne viser at næringslivet taper mest som følge av tyveri av såkalte immaterielle eiendeler (eksempelvis forskning, varemerker og patenter).

Samtidig utgjør privatpersoners tap som følge av hacking rundt 160 milliarder dollar i året.

CSIS mener at cyberkriminaliteten rammer global handel, konkurranse og innovasjon.

- Cyberkriminalitet er en skatt på innovasjon, som hemmer innovasjon gjennom å redusere avkastningen til innovatørene og investorene, sier forsker Jim Lewis.

Studien viser at de største tapene påføres de store økonomiene som USA, Kina, Japan og Tyskland. Blant privatpersoner har rundt 40 millioner amerikanere fått stjålet sin personlige informasjon.

Undersøkelsen er bekostet av programvareselskapet McAfee, som spesialiserer seg på digitale sikkerhetsløsninger. McAfee eies igjen av Intel.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå