Sendt på høring: Jensen vil at Airbnb og Uber rapporterer til Skatteetaten

Finansdepartementet følger opp delingsøkonomiutvalget.


<p>MELDE MER? Om forslaget vedtas vil det bli lettere for dem som leier ut eiendom via Airbnb å betale skatt.</p>

MELDE MER? Om forslaget vedtas vil det bli lettere for dem som leier ut eiendom via Airbnb å betale skatt.

– Forslaget vil gjøre det enklere for tjenesteytere og utleiere i delingsøkonomien å betale riktig skatt, og vil bidra til likere konkurransevilkår for næringslivet, sier finansminister Siv Jensen i en melding tirsdag.

Departementet har sendt forslaget om en plikt for digitale plattformer om å rapportere til Skatteetaten på høring.

Opplysninger

Forslaget går ut på at selskaper som Airbnb og Uber må gi skatterelevante opplysninger om den som selger tjenester eller leier ut objekter til Skatteeaten.

I tillegg foreslås det at formidlere av utleie av fast eiendom, som bruker andre kanaler enn digitale plattformer, også skal rapportere til etaten.

Høringsfristen er satt til 1. juni.

Krav fra næringen

Forslaget kommer fra delingsøkonomiutvalgets rapport, som ble lagt frem i februar 2017. De ønsket at teknologien i delingsøkonomiplattformene skulle utnyttes bedre til rapportering og kontroll av Skatteetaten, slik at skatteplikten blir opprettholdt. Dette var et av de sentrale kravene fra blant annet NHO Reiseliv.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå